SiolNET. Novice Slovenija
0,76

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Gibanju Svoboda rekordna podpora, prav tako Golobovi vladi

0,76

termometer

Koalicija |  | Foto: Bojan Puhek
Foto: Bojan Puhek

Po zadnji javnomnenjski raziskavi, ki jo je agencija Mediana novembra opravila za POP TV, ima med političnimi strankami najvišjo podporo Gibanje Svoboda. Največjo parlamentarno stranko bi obkrožil vsak tretji anketiranec, kar je rekord za stranko Roberta Goloba. Druga je stranka SDS Janeza Janša, ki bi prepričala vsakega petega volivca. Rekordna je tudi podpora Golobovi vladi, saj jo podpira skoraj 60 odstotkov vprašanih, kar je največ od njenega oblikovanja.

Največji vladni stranki je podpora v primerjavi z oktobrom zrasla za 3,6 odstotne točke, SDS pa se je podpora zvišala za 2,2 odstotka. SD je podpora padla za 0,9 odstotka na 6,5 odstotka, toliko glasov pa je prejela tudi NSi, ki je izgubila 1,2 odstotka. Levica je padla na 4,2 odstotka.

Med zunajparlamentarnimi strankami bi SLS prejela 2,6 odstotka glasov, Resni.ca 2,2 odstotka, SNS 2,1 odstotka, Piratska stranka dva odstotka, Naša prihodnost in Dobra država en odstotek, Vesna 0,8 odstotka, Naša dežela 0,7 odstotka, Konkretno pa 0,1 odstotka glasov.

Referendum Novice Golob: Sporočilo je bilo jasno in glasno #video

Neopredeljenih je 10,4 odstotka vprašanih, kakšno drugo stranko bi volilo 1,3 odstotka vprašanih, nobene 4,7 odstotka, en odstotek ni želel odgovoriti, 0,2 odstotka pa bi oddalo neveljavno glasovnico.

Največja podpora vladi od njenega oblikovanja

Delo vlade podpira 59,2 odstotka vprašanih, nasprotuje ji 29 odstotkov vprašanih, 11,8 odstotka pa je neopredeljenih.

Inštitut za raziskovanje trga in medijev Mediana je anketo za POP TV opravil med 21. in 24. novembrom na reprezentativnem vzorcu 723 vprašanih.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin