Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 12. 2022,
7.30

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,37

67

Natisni članek

Borut Pahor Nataša Pirc Musar

Petek, 23. 12. 2022, 7.30

1 leto, 3 mesece

Pirc Musarjeva prevzela predsedniške posle #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,37

67

Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar je dan po zaprisegi v DZ danes v predsedniški palači prevzela predsedniške posle od zdaj že nekdanjega predsednika Boruta Pahorja. Pirc Musarjeva je tako začela svoj petletni mandat, Pahor pa se je danes po dveh mandatih na čelu države s te funkcije poslovil še z vojaškimi častmi.

Pirc Musarjeva je v spremstvu moža Aleša Musarja ob 11. uri prispela pred predsedniško palačo, kjer je igrala policijska godba, del Prešernove ceste pa je bil zaprt za promet.

Pred predsedniško palačo je Pirc Musarjeva kot vrhovna poveljnica slovenskih obrambnih sil pregledala častno enoto Slovenske vojske in nato po rdeči preprogi stopila do predsedniške palače, kjer jo je s šopkom rož sprejel dozdajšnji predsednik Pahor skupaj s partnerico Tanjo Pečar. Pred predsedniško palačo so predsednico pričakali tudi člani njene ožje ekipe, ki jo je Pirc Musarjeva predstavila v preteklih dneh.

Fotogalerija
1 / 16

Primopredaja poslov med nekdanjim predsednikom in novo predsednico republike je potekala po vnaprej določenih protokolarnih pravilih. Po prihodu v predsedniško palačo, pročelje katere od danes že krasi nova tabla z napisom PREDSEDNICA Republike Slovenije, se je Pirc Musarjeva s Pahorjem sestala na ločenem pogovoru na štiri oči.

Pirc Musarjevo so volivci izvolili za predsednico republike na letošnjih predsedniških volitvah. Po oktobrskem glasovanju se je s 26,88-odstotno podporo prebila v drugi krog kot drugouvrščena, za protikandidatom Anžetom Logarjem, ki je dobil 33,95 odstotka glasov. Nato je v novembrskem drugem krogu slavila s 53,89-odstotno podporo ob 53,6-odstotni volilni udeležbi.

Volilni štab Nataše Pirc Musar
Novice Znano je, kdo bo v ožji ekipi predsednice Nataše Pirc Musar
Borut Pahor in Natasa Pirc Musar
Novice Na tožilstvu glede Nataše Pirc Musar potrdili: Prejeli smo kazensko ovadbo
Nataša Pirc Musar bo v DZ zaprisegla kot nova predsednica republike Slovenije, dogodka se bo udeležil tudi predsednik vlade Robert Golob
Novice Slovesna zaprisega Nataše Pirc Musar: Slovenija je dobila prvo predsednico #foto #video
Ne spreglejte