Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 4. 2013,
15.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Andrej Fištravec

Sreda, 3. 4. 2013, 15.39

8 let

Fištravec želi sejo seliti v večjo dvorano, Mikl se ne strinja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Novoizvoljeni mariborski župan Andrej Fištravec je na podžupana Milana Mikla naslovil prošnjo, da bi ponedeljkovo sejo mestnega sveta, na kateri bo prevzel vodenje mesta, preselil v večjo dvorano.

S tem želi uresničiti željo večjemu številu občanov, da bi lahko sejo spremljali v živo. Mikl se je na prošnjo že odzval in jo zavrnil. Seja mestnega sveta, na kateri se bo ta seznanil z izvolitvijo novega župana, tako ostaja sklicana za ponedeljek ob 16. uri v dvorani generala Rudolfa Maistra na sedežu MOM.

"Ker gre za sejo, na kateri uradno nastopim mandat kot novi župan, me je od njenega sklica do danes nagovorilo veliko občanov, ki želijo seji prisostvovati. Ker je v dvorani generala Rudolfa Maistra prostor za občane zelo omejen, naprošam, da preučite možnost, da se seja izvede v dvorani, ki omogoča dostop večjemu številu občanov," je zapisal Fištravec.

Fištravec: S tem bi omogočili udeležbo na seji tudi občanom, ki se počutijo izključene Kot je še dodal, bi s tem omogočili udeležbo na seji tudi občanom, ki se počutijo izključene in zatrjujejo, da načelo javnega delovanja mestnega sveta ni zagotovljeno. Še posebej se mu zdi smiselno izvesti sejo v prostoru, ki je dostopen širši javnosti, tudi iz vidika protestov proti mestnemu svetu, napovedanih za ta petek.

Podžupan Mikl se je s prošnjo seznanil in sprejel odločitev, da se lokacija izvedbe seje ne bo spreminjala. Kot je ob tem pojasnil, na sestanku s Fištravcem, na katerem sta uskladila termin seje, želja po drugi lokaciji ni bila izražena.

Seja je bila sklicana v skladu s poslovnikom, vabila pa so že bila poslana mestnim svetnikom, poročevalcem, predstavnikom mestne volilne komisije in predstavnikom medijev. V dvorani generala Rudolfa Maistra je prav tako zagotovljena tehnologija za snemanje seje in neposredni video prenos preko spletne strani MOM, s čimer bo omogočeno spremljanje seje zainteresirani javnosti, so pojasnili na mestni občini in dodali, da je vsaka selitev ob tem povezana tudi z dodatnimi stroški najema dvorane, ki ne bi bila v občinski lasti.

Ne spreglejte