Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 4. 2019,
15.13

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

11

Natisni članek

sindikat zdravnik Fides Konrad Kuštrin

Sreda, 3. 4. 2019, 15.13

5 let

Fides: Vsi zdravniki bodo od prvega junija dosledno delali po modri knjigi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

11

Konrad Kuštrin Fides | Vsi zdravniki in zobozdravniki bodo od prvega junija delali po Modri knjigi standardov in normativov, je sporočil predsednik Fidesa Konrad Kuštrin. | Foto Bor Slana

Vsi zdravniki in zobozdravniki bodo od prvega junija delali po Modri knjigi standardov in normativov, je sporočil predsednik Fidesa Konrad Kuštrin.

Foto: Bor Slana

Glavni odbor zdravniškega sindikata Fides je na današnji seji odločil, da bodo vsi zdravniki in zobozdravniki od 1. junija delali dosledno po Modri knjigi standardov in normativov, je pojasnil predsednik Fidesa Konrad Kuštrin. Dodal je, da bo Fides tudi vztrajal pri absolutni izločitvi zdravnikov iz enotnega sistema plač v javnem sektorju.

Konrad Kuštrin je po seji Fidesovega glavnega odbora poudaril, da je Modra knjiga standardov in normativov kot del kolektivne pogodbe zdravniška pravica, od katere v sindikatu ne nameravajo odstopiti. Ocenil je, da imata vlada in ministrstvo za zdravje do 1. junija dovolj časa, da ukrepata in uveljavita ustrezne rešitve.

Konrad Kuštrin
Novice Težave družinskih zdravnikov: kje so rešitve? #video

Kuštrin od ministra Šabedra pričakuje takojšnje ukrepanje

Ob tem je poudaril, da od novega zdravstvenega ministra Aleša Šabedra pričakujejo takojšnje ukrepanje v zvezi s težavami v družinski medicini, za kar mu v Fidesu dajejo teden dni časa. Opozoril je, da vlada in minister ne moreta pričakovati, da bodo zdravniki našli rešitve, vsekakor pa lahko računata na njihovo pomoč in sodelovanje.

zdravnik halja
Novice Odpoved podalo 23 zdravnikov, Kranju grozi razpad zdravstvenega sistema

Zdravniki se po Kuštrinovih besedah ne čutijo odgovorni za krizne razmere v družinski medicini. Spomnil je, da je Fides že pred 20 leti opozoril na nevarnost pomanjkanja zdravnikov in se zato zavzel tudi za ustanovitev še ene medicinske fakultete. Dejal je še, da se zdravniki odločajo za odpovedi zaposlitev, ker ne vidijo več rešitve.

Novice Bo ureditev homeopatskega zdravljenja zanimala ministra Šabedra? #video
Ne spreglejte