SiolNET. Novice Slovenija
1,80

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Fides: Vsi zdravniki bodo od prvega junija dosledno delali po modri knjigi

1,80

termometer

Konrad Kuštrin Fides
Vsi zdravniki in zobozdravniki bodo od prvega junija delali po Modri knjigi standardov in normativov, je sporočil predsednik Fidesa Konrad Kuštrin. Foto: Bor Slana

Glavni odbor zdravniškega sindikata Fides je na današnji seji odločil, da bodo vsi zdravniki in zobozdravniki od 1. junija delali dosledno po Modri knjigi standardov in normativov, je pojasnil predsednik Fidesa Konrad Kuštrin. Dodal je, da bo Fides tudi vztrajal pri absolutni izločitvi zdravnikov iz enotnega sistema plač v javnem sektorju.

Konrad Kuštrin je po seji Fidesovega glavnega odbora poudaril, da je Modra knjiga standardov in normativov kot del kolektivne pogodbe zdravniška pravica, od katere v sindikatu ne nameravajo odstopiti. Ocenil je, da imata vlada in ministrstvo za zdravje do 1. junija dovolj časa, da ukrepata in uveljavita ustrezne rešitve.

Zdravnik Novice Težave družinskih zdravnikov: kje so rešitve? #video

Kuštrin od ministra Šabedra pričakuje takojšnje ukrepanje

Ob tem je poudaril, da od novega zdravstvenega ministra Aleša Šabedra pričakujejo takojšnje ukrepanje v zvezi s težavami v družinski medicini, za kar mu v Fidesu dajejo teden dni časa. Opozoril je, da vlada in minister ne moreta pričakovati, da bodo zdravniki našli rešitve, vsekakor pa lahko računata na njihovo pomoč in sodelovanje.

zdravnik halja Novice Odpoved podalo 23 zdravnikov, Kranju grozi razpad zdravstvenega sistema

Zdravniki se po Kuštrinovih besedah ne čutijo odgovorni za krizne razmere v družinski medicini. Spomnil je, da je Fides že pred 20 leti opozoril na nevarnost pomanjkanja zdravnikov in se zato zavzel tudi za ustanovitev še ene medicinske fakultete. Dejal je še, da se zdravniki odločajo za odpovedi zaposlitev, ker ne vidijo več rešitve.

Homeopatija Novice Bo ureditev homeopatskega zdravljenja zanimala ministra Šabedra? #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin