Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 10. 2018,
6.37

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

univerza študijsko leto študenti

Ponedeljek, 1. 10. 2018, 6.37

5 let, 6 mesecev

Fakultete danes znova odpirajo svoja vrata

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Univerza v Ljubljani | Foto Klemen Korenjak

Foto: Klemen Korenjak

Začenja se novo študijsko leto. Univerze, fakultete in študentske organizacije za novince pripravljajo različne dobrodošlice. Slednjo jim je v poslanici zaželel tudi novi minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo.

Minister je poudaril, da izobrazba ni samo za delodajalca, ampak za življenje, ki si ga sami najbolj predstavljajo, ter izpostavil prijateljstva, ki jih bodo študenti sklenili v tem obdobju. "Večkrat vam bodo rekli, da so ta leta najboljša leta vaših življenj. V tem se strinjam, ampak v navadi je, da tega ne boste vedeli, dokler jih zares ne boste dokončali," je med drugim zapisal minister.

V Ljubljani zvečer koncert za bruce

Za bruce in njihove starše ter druge študente ljubljanska univerza na Kongresnem trgu danes pripravlja tradicionalni Pozdrav brucem. Medtem ko bodo na osrednjem odru za vzdušje skrbeli glasbeniki, pa bodo na stojnicah 23 fakultet in treh akademij na razpolago informacije o obštudijskih dejavnostih. Zvečer ljubljanska študentska organizacija v kampusu pripravlja dobrodošlico s koncertom.

Mariborska univerza je za novince pripravila t. i. bruc paket, s katerim jim bo zaželela dobrodošlico in ponudila osnovne informacije o študiju na univerzi. Tradicionalno dobrodošlico pripravljata tudi študentski organizaciji mariborske in primorske univerze.

IJPP
Novice V prodaji enotne subvencionirane vozovnice za študente

V primerjavi z lani razpisanih manj vpisnih mest

Univerze v Ljubljani, Mariboru, na Primorskem in v Novi Gorici, novomeška fakulteta za informacijske študije ter 13 zasebnih visokošolskih zavodov s koncesijo so za študijsko leto 2018/19 razpisali 18.481 mest za redni in izredni študij, kar je v primerjavi z lanskim razpisom 660 vpisnih mest manj.

Novice Premislite, kaj objavljate na družbenih omrežjih #video
Ne spreglejte