Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 10. 2018,
6.16

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

zdravstvo Samo Fakin medicinske sestre

Torek, 16. 10. 2018, 6.16

5 let, 6 mesecev

Fakin na sestanek povabil vse zdravstvene sindikate

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
Samo Fakin | Foto STA

Foto: STA

Minister za zdravje Samo Fakin se bo danes srečal z vsemi sindikati s področja zdravstva, ki so že večkrat zahtevali takojšnje reševanje razmer na njihovih področjih. Med drugim opozarjajo na zapiranje bolnišničnih oddelkov in preobremenjenost medicinskih sester, ki odhajajo na delo v tujino ali zapuščajo svoj poklic.

Vabilo na srečanje s Fakinom so prejeli tudi v Sindikatu delavcev v zdravstveni negi Slovenije, kjer so sicer napovedovali možnost obnovitve stavke, če do srečanja z ministrom ne bi prišlo v kratkem.

Zbornica zdravstvene in babiške nege Slovenije - Zveza strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije (Zbornica - Zveza) ter štirje sindikati so tudi podpisali zavezo o skupnem prizadevanju za reševanje razmer ter oblikovali zahteve za ureditev položaja na področju zdravstvene nege v korist bolnikov in zaposlenih.

medicinske sestre
Novice "Delamo, kot bi vozili avto iz leta 1984 brez tehničnega pregleda"

Fides v nadaljevanju ne bo pristal na tako prakso

Po njihovi oceni je nujen sprejem kompetenc in poklicnih aktivnosti, saj so te temelj za nadaljnjo vzpostavitev kadrovskih standardov in normativov. Njihovo sprejetje in zaposlitev dodatnega kadra v zdravstveni negi, tako v zdravstvu kot v socialnem varstvu, bi po njihovem mnenju pomembno izboljšalo razmere.

Vlado Marjana Šarca so zato pozvali, naj se vsi ključni deležniki na področju zdravstvenega sistema sestanejo in skupaj poiščejo rešitve, ki bodo celotnemu zdravstvenemu timu omogočile boljše pogoje dela.

Vabilo na srečanje z ministrom Fakinom so prejeli tudi v zdravniškem sindikatu Fides. Kot je pred dnevi dejal njegov predsednik Konrad Kuštrin, ni nobenega problema, če so prvič vsi sindikati s področja zdravstva za skupno mizo. Pri nadaljevanju pogovorov oziroma pogajanj pa po njegovih besedah ne bodo pristali na tako prakso.

medicinske sestre
Novice Zakaj medicinske sestre odhajajo iz slovenskih bolnišnic
Ne spreglejte