Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 7. 2022,
19.41

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,71

100

Natisni članek

Kras požar helikopter ministrstvo za zunanje zadeve Tanja Fajon

Ponedeljek, 25. 7. 2022, 19.41

1 leto, 9 mesecev

Fajonova ob zgodovinskem požaru pozirala v helikopterju: "Pilot se je želel slikati z mano" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,71

100

Ministrica za zunanje zadeve in predsednica stranke SD Tanja Fajon je včeraj skupaj s predsednikom vlade Robertom Golobom in poveljnikom Civilne zaščite Srečkom Šestanom obiskala požarišče na Krasu. Po obisku je na svojih družbenih omrežjih objavila fotografijo, na kateri nasmejana pozira v avstrijskem helikopterju. 

Fajonovi številni očitajo, da zaradi najhujšega požara v zgodovini Slovenije ni primerno, da nasmejana pozira v avstrijskem helikopterju ter da je bil namen obiska le samopromocija in politični piar.

Ministrica se je za N1 odzvala na omenjene fotografije in dejala, da so bili komentarji, ki so se pojavili pod njeno objavo na Facebooku, žaljivi predvsem do pilota avstrijskega helikopterja. "Od prvega dne pomaga z gašenjem. Je koroški Slovenec, oba s kolegom sta bila prijetno presenečena, da se jima ministrica pride osebno zahvalit. In sta se želela slikati za svoj arhiv," je povedala in dodala, da sta pilota s tem na svoj način izrazila svojo hvaležnost.

MZZ: Do preleta je prišlo povsem spontano

Na svojem profilu na Twitterju je delila tudi posnetek preleta požarišča na Krasu, ki pa ga je opravila v avstrijskem helikopterju. Na vprašanje, zakaj se je kljub temu, da je bilo tam prisotnih več slovenskih helikopterjev, odločila za prelet z avstrijskim, so za N1 na ministrstvu za zunanje zadeve odgovorili, da je do preleta z avstrijsko posadko prišlo povsem spontano, saj je bil helikopter v času njenega obiska ravno na tleh. Ministrici so želeli predstaviti svoje delo, zato so jo tudi povabili na prelet. "Predstavili so pregled pogorišča in ogledali smo si žalostno sliko uničene narave," so še zapisali in ponovili, da sta srečanje z ministrico s fotografijo želela zabeležiti avstrijska pilota.

Tanja Fajon
Novice Kaj se dogaja s Fajonovo?
Pogled na pogorišče razkriva razsežnosti požara
Novice Požarišče na Krasu bo ponoči nadziralo 139 gasilcev in gasilk #video
Tanja Fajon, Matej Tonin
Novice NSi že drugič zapored prehitela SD
Ne spreglejte