SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Fafangel predstavil spremembe pri prehodu meja in karantenah

10

termometer

Mario Fafangel
Foto: STA

Epidemija se je v zadnjih desetih dneh začela hitro umirjati, zato lahko epidemiologi znova učinkoviteje iščejo rizične stike okuženih, ob tem pa je takšno početje tudi bolj relevantno. "Ključno je, da so primeri in stiki obravnavani v roku 48 ur," je dejal v. d. predstojnika Centra za nalezljive bolezni na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) Mario Fafangel in predstavil spremenjen protokol iskanja visokorizičnih stikov.

Novi koronavirus na Finskem Novice Najnovejši podatki: toliko okužb so potrdili v ponedeljek #video

V zadnjih sedmih dneh je povprečje okužb padlo na 132, v ponedeljek pa so potrdili 122 novih okužb. Fafangel je v izjavi izpostavil, da za cepljenje osebe po prehodu meja in rizičnih stikih, karantene ne bo več, prav tako ne bo iskanja rizičnih stikov.

Razložil je, da je iskanje stikov sestavljeno iz dveh delov. Prvi je pripravljenost okuženih po sodelovanju, drugi pa hitrost obravnave, saj je ključno, da so primeri in stiki obravnavani v roku 48 ur.

Stike bo vsak dan iskalo med 70 in 100 oseb, za zdaj pa še ni znano, v kakšnem številu jih bodo lahko obravnavali dnevno.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin