SiolNET. Novice Slovenija
0,51

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vozniki pozabili na reševalni pas. "To lahko reši življenje!" #foto

0,51

termometer

nesreča štajerka
Reševalci so imeli težave pri dostopu do kraja nesreče. Opozarjajo, da je reševalni pas v takih primerih nujen. Foto: CZR Domžale

Na štajerski avtocesti sta se zjutraj zgodili dve prometni nesreči. Najprej v Lukovici, kasneje pa še pri predoru Podmilj, zaradi česar sta bila zaprta vozni in počasni pas med priključkom Blagovica in predorom Podmilj proti Mariboru, so sporočili iz prometnoinformacijskega centra za državne ceste.

Prometnoinformacijski center je poročal o prometni nesreči na štajerski avtocesti med priključkom Blagovica in predorom Podmilj proti Mariboru. Ta se je zgodila ob 7.06. Voznik kombiniranega vozila se je zaletel v stoječe terensko vozilo s priklopnikom, ki je obstalo na počasnem pasu. 

Nastajali so zastoji, kolona vozil je bila dolga okoli dva kilometra. Zaprta sta bila vozni in počasni pas, prehitevalni pas so sprostili prej.

Urejen je bil obvoz po regionalni cesti Lukovica–Blagovica–Trojane.

V Lukovici še ena nesreča

Ob 7.24 se je še ena prometna nesreča zgodila pri počivališču Lukovica v smeri Maribora. Zaprta sta bila prehitevalni in vozni pas, tudi tu so nastajali zastoji, trčila so tri osebna vozila.

Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje na vozilih in oskrbeli roko enega od udeležencev.

Vozniki pozabili na reševalni pas

Iz Centra za zaščito in reševanje Domžale so opozorili na težak dostop do kraja nesreče, saj vozniki niso omogočili reševalnega pasu. 

"Intervencijske enote so imele težave pri prebijanju na kraj prometne nesreče, saj udeleženci v prometu niso ustvarili reševalnega pasu, ampak so bili razvrščeni v treh kolonah. Zaradi tega so morali gasilci in reševalci iz vozil, da so razporedili voznike in da so vozila lahko prišla mimo," je za domaželc.si povedal Tomaž Kovač, vodja intervencije dnevne izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale

nesreča štajerka Foto: CZR Domžale Kovač je voznike še pozval, naj dosledno upoštevajo portale na avtocestah, kjer je ob prometnih nesrečah navedeno, da je treba ustvariti reševalni pas.

nesreča štajerka Foto: CZR Domžale

Nesreča Novice Tragična nesreča na Hrvaškem: rešilec na nujni vožnji zletel v jarek, umrli medicinska sestra in pacientka Prometna nesreča. Novice Trčil v policijski avto in poškodoval dva policista, 25-letnik ima že 33 prekrškov pijanost Novice Trije pijani vozniki pobegnili s kraja nesreče, med njimi začetnik Gorenjska avtocesta Avtomoto Na gorenjski avtocesti umrl slovenski voznik, naletel v tovornjak v koloni Prometna nesreča Novice Na štajerski avtocesti umrl pešec, prevozilo ga je več vozil Slovenska policija prometna nesreča motor Novice V hudi nesreči umrl 37-letni motorist

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin