SiolNET. Avtomoto Promet
3,96

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na gorenjski avtocesti umrl slovenski voznik, naletel v tovornjak v koloni

3,96

termometer

Policija
Foto: STA

Zaradi prometne nesreče in trčenja dveh vozil je bila zjutraj dlje časa zaprta gorenjska avtocesta pri Hrušici v smeri proti Karavankam. V nesreči je umrl voznik, slovenski državljan. 

Zaradi prometne nesreče, ki se je zgodila ob 5.20, je bila dlje časa zaprta gorenjska avtocesta med priključkoma Jesenice vzhod - zahod proti Karavankam, Avstriji zaradi nesreče. Slovenski voznik je z vozilom trčil v zaradi kolone ustavljeno tovorno vozilo na voznem pasu avtoceste na Hrušici. 

Voznik je letošnja šesta smrtna žrtev v prometih nesrečah na Gorenjskem. V zadnjih petih letih je policija na tem odseku obravnavala šest smrtnih prometnih nesreč, in sicer pet v okoliščinah, kakršne so bile danes, in eno na avtocestnem priključku. Večina prometnih nesreč s tragičnim izidom je posledica trka oziroma naleta osebnih vozil v zadnji del stoječega tovornega vozila.

Odsek najbolj nevaren z nedelje na ponedeljek 

''Odsek je najbolj nevaren v času od nedelje zvečer do ponedeljka popoldan zaradi nedeljske omejitve prometa tovornih vozil nad 7,5 tone. Na slovenski strani omejitev traja do 21. ure, v Republiki Avstriji pa do 22. ure,'' so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Zastoj nastane po sprostitvi prometa. Policija je ves čas zastojev prisotna na tem delu avtoceste. Pred mestom zastoja je postavljena tudi prometna signalizacija, ki voznike opozarja na kolono. Znižana je še najvišja dovoljena hitrost.

Ob zastojih upravljalec ceste vsakič poskrbi za ustrezno signalizacijo in označitev odseka. Za Karavanke in današnji dan je bila pred krajem zastoja postavljena prometna signalizacija, ki na več odsekih označuje kolono in znižuje omejitev hitrosti.

Voznike preusmerili na druge ceste

Tovorna vozila so v času nesreče ostala na avtocesti in na Lipcah nadaljevala vožnjo do kraja nesreče. Za tovorna vozila obvoza ni bilo.

Za osebni promet je bil obvoz speljan skozi Jesenice, avtocesto pa je bilo treba zapustiti na Lipcah.

"Za osebna vozila, ki so zaradi nesreče ostala v zapori na Hrušici, bodo policisti poskušali ustvariti pogoje za zapustitev zapor, za druge velja obvoz skozi Jesenice in prek Ljubelja za smer Avstrija. Pozivamo k strpnosti. Udeleženci v zapori naj ostanejo v vozilih," so po nesreči sporočili s slovenske policije.

  Prometna nesreča Novice Na štajerski avtocesti umrl pešec, prevozilo ga je več vozil Slovenska policija prometna nesreča motor Novice V hudi nesreči umrl 37-letni motorist Grossglockner (Veliki Klek) Novice Na avstrijskem Koroškem našli mrtvega slovenskega alpinista Policija Novice Na avtocesti v smeri proti Ljubljani bežal pred policijo in umrl

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin