Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 8. 2021,
11.12

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,41

17

Natisni članek

Vožnja prekršek policijski avtomobil Novo mesto policija voznik nesreča nesreča

Torek, 3. 8. 2021, 11.12

2 leti, 8 mesecev

Trčil v policijski avto in poškodoval dva policista, 25-letnik ima že 33 prekrškov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,41

17

Prometna nesreča. | Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so za 25-letnega nevarnega voznika odredili strokovni pregled, mu odvzeli prostost in ga pridržali. O prometni nesreči sta bila obveščena preiskovalni sodnik in okrožna državna tožilka. Policisti okoliščine kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu  še preiskujejo, o ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo. | Foto Policija

Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so za 25-letnega nevarnega voznika odredili strokovni pregled, mu odvzeli prostost in ga pridržali. O prometni nesreči sta bila obveščena preiskovalni sodnik in okrožna državna tožilka. Policisti okoliščine kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu  še preiskujejo, o ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Foto: Policija

Med kontrolo prometa sta se v ponedeljek navsezgodaj zjutraj, po ukrepanju pri nevarnem vozniku, na Andrijaničevi cesti v Novem mestu poškodovala dva policista, so sporočili z novomeške policijske uprave, eden huje, drugi lažje. Vozniku osebnega avtomobila sta poskušala preprečiti nadaljevanje nevarne vožnje, ko se je zgodila nesreča. 

Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so okoli 5.20 med kontrolo prometa na avtocesti pri postajališču Starine zaradi  nezanesljive vožnje ustavljali voznika osebnega avtomobila volkswagen passat.

Voznik svetlobnih in zvočnih znakov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval vožnjo ter vijugal po vozišču. Novomeški operativno-komunikacijski center je z opisom vozila seznanil policiste na terenu in policista Policijske postaje Novo mesto sta se takoj odzvala z namenom, da voznika ustavita in mu preprečita nadaljevanje nevarne vožnje.

Voznik trčil v policijski avto, policist ostal ukleščen pod vozilom

''Službeno vozilo sta ustavila na Andrijaničevi cesti in izstopila, da bi za morebitno uporabo pripravila sredstvo za prisilno ustavljanje  motornih vozil. V tem trenutku je iz nasprotne smeri z veliko hitrostjo pripeljal voznik passata, trčil v robnik ob cesti in izgubil oblast nad vozilom. Avtomobil je bočno drsel, čelno trčil v službeni avtomobil policije, potem pa je vozilo odbilo v policista, ki sta bila ob vozilu. Poškodovanima policistoma so kolegi in občan, ki je bil v bližini, zagotovili prvo pomoč, reševali so policista, ki je bil ukleščen pod vozilom, '' so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Po prvih podatkih iz bolnišnice ima eden od policistov hude telesne poškodbe, drugi je lažje poškodovan. Povzročitelj in dva potnika v njegovem vozilu v nesreči niso bili poškodovani.

25-letnik brez vozniškega dovoljenja ima že 33 prekrškov 

Po prvih ugotovitvah s kraja dogodka je prometno nesrečo povzročil 25-letni voznik z območja Krškega, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja in so ga policisti že 33-krat obravnavali zaradi cestnoprometnih kršitev, od tega sedemkrat zaradi vožnje pod vplivom alkohola. 

Policija poziva očividce in udeležence prometa, ki so se morali vozniku umikati ali jih je voznik drugače ogrožal, naj o tem obvestijo Postajo prometne policije Ljubljana. Zaradi suma kaznivega dejanja vodijo predkazenski postopek, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

pijanost
Novice Trije pijani vozniki pobegnili s kraja nesreče, med njimi začetnik
Policija
Avtomoto Na gorenjski avtocesti umrl slovenski voznik, naletel v tovornjak v koloni
Prometna nesreča
Novice Na štajerski avtocesti umrl pešec, prevozilo ga je več vozil
Grossglockner (Veliki Klek)
Novice Na avstrijskem Koroškem našli mrtvega slovenskega alpinista
Policija
Novice Na avtocesti v smeri proti Ljubljani bežal pred policijo in umrl
Ne spreglejte