Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 9. 2023,
13.18

Osveženo pred

7 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

starejši policija Gorenjska hiša nasilje ropar

Petek, 22. 9. 2023, 13.18

7 mesecev, 1 teden

Dva nasilna ropa v stanovanjskih hišah na Gorenjskem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
Ropar, tat, kraja, vlom | Vsi, ki bi opazili nenavadne okoliščine v svoji bivalni skupnosti, to sporočite vodji svojega policijskega okoliša, svetuje policija, ali pokličite na najbližjo policijsko postajo. Če postanete žrtev kaznivega dejanja, o tem takoj obvestite številko 113.   | Foto Shutterstock

Vsi, ki bi opazili nenavadne okoliščine v svoji bivalni skupnosti, to sporočite vodji svojega policijskega okoliša, svetuje policija, ali pokličite na najbližjo policijsko postajo. Če postanete žrtev kaznivega dejanja, o tem takoj obvestite številko 113.

Foto: Shutterstock

V četrtek so gorenjske policiste obvestili o dveh nasilnih ropih, prvem pri 72-letni ženski na območju Škofje Loke, v drugem primeru pa so napadli in oropali 82-letnega moškega na območju Žirovnice. Oba ropa sta se zgodila v stanovanjski hiši, zato policisti opozarjajo na izredno previdnost in takojšen klic na policijo. 

Škofjeloške policiste so o četrtkovem ropu na območju občine Škofja Loka obvestili okoli 3.40. V stanovanjsko hišo, kjer je bivala 72-letnica, sta vstopila dva storilca in jo fizično napadla ter ukradla vrednejše predmete.

Policisti so opravili ogled, zbirajo obvestila o vseh okoliščinah kaznivega dejanja in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.  

"Ker nam z do zdaj izvedenimi aktivnostmi ni uspelo izslediti storilcev, prosimo vse, ki bi karkoli vedeli o dogodku, da se oglasijo na najbližji policijski postaji ali se oglasijo oziroma pokličejo na Policijsko postajo Škofja Loka, tel. 04/502 37 00, ali na številko 113 ali na anonimni telefon 080-1200," javnost prosijo na policiji.

Policija ima opis storilcev iz Žirovnice 

Jeseniške policiste pa so v četrtek okoli 10. ure obvestili o ropu v stanovanjski hiši pri 82-letnem moškem na območju občine Žirovnica. Po do zdaj zbranih obvestilih sta storilca vstopila v notranjost in fizično napadla moškega ter ga telesno poškodovala. Prav tako sta si storilca protipravno prilastila vrednejše predmete. Policisti so opravili ogled, zbirajo obvestila o vseh okoliščinah kaznivega dejanja in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.  

Po navedbah policije je prvi storilec: 

moški, star okoli 25 let, visok med 175 in 180 cm. Oblečen je bil v temno jopico, temen spodnji del trenirke z rdečim znakom znamke Nike na levem hlačnem žepu. Na glavi je imel maskirno vojaško kapo s šiltom in vojaški nahrbtnik.

Drugi storilec je: 

moški, star med 30 in 40 let. Oblečen je bil v siva oblačila. Na glavi je imel kapuco in čez obraz kirurško masko.

Če kdo karkoli ve o dogodku, pri policiji prosijo, da se oglasijo oziroma pokličejo na Policijsko postajo Jesenice, tel. 04/582 13 00, ali na številko 113 ali na anonimni telefon 080-1200, saj storilcev še niso izsledili.

Pokličite takoj s čim bolj podrobnimi informacijami

Policisti se odzovejo na vsak klic in na kraj poskušajo priti v najkrajšem mogočem času, še sporočajo javnosti.

Prav prve hitre in natančne informacije pa so ključne za uspešno izvedbo in prijetje storilcev, ki izvršujejo kazniva ravnanja. Njihovi  nasveti so vedno usmerjeni k občanom z namenom ozaveščanja o pojavu sumljivih oseb in vozil, ki si ogledujejo hiše, obiskujejo starejše osebe in bi se lahko pripravljali na izvršitev kaznivega dejanja.

Policija svetuje: 
"Neznancem ne odpirajte vrat in jih ne spuščajte v notranjost. Sodelovanje z občani je ključnega pomena. Podatki o znamki in registrski tablici vozila in podroben opis sumljivih oseb, ki nam jih posreduje pozoren občan ali občanka, lahko bistveno pripomorejo k preiskavi kaznivega dejanja."  
Policija, Slovenija,  policijski avto
Novice V trgovini na območju Kranja roparska tatvina
pištola
Novice Na begu ropar, ki je s pištolo grozil prodajalki
Ropar
Novice Policija išče roparja trgovine v Ljubljani
Fotorobot
Novice Policija objavila sliko roparja pošte v Lendavi. Ga prepoznate?
Ne spreglejte