SiolNET. Novice Slovenija
0,75

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Državni vrh se je poklonil žrtvam vojnih spopadov 20. stoletja

0,75

termometer

Žale
Foto: STA

Predsednik republike Borut Pahor, predsednik DZ Milan Brglez, predsednik vlade Miro Cerar in predsednik DS Mitja Bervar ter načelnik generalštaba Slovenske vojske Andrej Osterman in namestnica generalnega direktorja policije Tatjana Bobnar so na dan spomina na mrtve na ljubljanskih Žalah položili vence padlim v vojnih spopadih 20. stoletja.

Najvišji predstavniki države so najprej položili vence pri spomeniku padlim v vojni za Slovenijo 91, nato pri spomeniku padlim in umrlim v boju proti okupatorjem Slovenije 1941–1945. Nato so se odpravili k lipi sprave, nazadnje pa so venec položili še h kostnici žrtvam prve svetovne vojne. Delegacijo je pri polaganju vencev spremljala garda Slovenske vojske.

Predsednik republike Borut Pahor je že dopoldne položil venec k spomeniku v Spominskem parku na Teharjah pri Celju. Predsednik republike Borut Pahor je že dopoldne položil venec k spomeniku v Spominskem parku na Teharjah pri Celju. Foto: STA Taherje Borut Pahor 1. november Foto: STA

Številne žalne slovesnosti in polaganja vencev na današnji dan spomina na mrtve potekajo povsod po državi. V okolici večjih pokopališč zaradi množičnega obiska velja poseben prometni in parkirni režim. Na urejenih parkiriščih v bližini ljubljanskih Žal je mogoče parkirati brezplačno.

V Mestni občini Maribor je spremenjen prometni režim v okolici pokopališča Pobrežje in pokopališča Gorca v Malečniku. Javna prevozna sredstva vozijo pogosteje in opravljajo dodatne vožnje. V celjski mestni občini je spremenjen prometni režim na pokopališčih Mirna pot in Teharje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin