Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 1. 2014,
20.04

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Alenka Bratušek ovadba

Sreda, 8. 1. 2014, 20.04

7 let, 12 mesecev

Državljanska pobuda ovadbo proti neznanemu storilcu v podpis poslala tudi premierki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Skupina aktivnih državljank in državljanov, ki je pripravila ovadbo zoper "neznane storilce" oz. kot pravijo, zoper gospodarske in politične tajkune, je ovadbo v podpis poslala tudi Alenki Bratušek.

Ovadbo sicer lahko podpiše vsak državljan in jo posreduje na eno od okrožnih državnih tožilstev.

Veliko bi storila "za lepšo in boljšo prihodnost naše države" Kot so sporočili iz skupine Kazenska ovadba s sedežem v Ljubljani, kjer so prevzeli nadzor nad vlaganjem ovadb zoper neznane storilce, so premierki Alenki Bratušek ovadbo v podpis poslali, ker da bo s tem veliko storila "za lepšo in boljšo prihodnost naše države", kar mora biti tudi premierkin "prvenstveni interes in poslanstvo".

Skupina je ovadbo, ki so jo decembra lani posredovali medijem, poslala tudi na tožilstva po Sloveniji, saj pričakujejo, da jo bodo obravnavali. Kot še pojasnjujejo, ovadba poziva pristojne organe k pregonu političnih in gospodarskih tajkunov, ki so državo in lastnino prebivalcev Slovenije prikrajšali za vrtoglave zneske.

Ovadbo v podpis poslali tudi predsedniku Pahorju Skupina je v začetku januarja ovadbo v podpis poslala tudi predsedniku republike Borutu Pahorju in ga kot najvišjega predstavnika države pozvala, naj stori vse, kar je v njegovi moči.

V enem mesecu so prejeli uradni odgovor enega od slovenskih tožilstev, ki v dopisu eni od slovenskih policijskih uprav prosi, da kriminalisti opravijo razgovore s tistimi, ki so podali kazensko ovadbo in ugotovijo, zoper koga dajejo ovadbo, ker ta zajema zelo širok krog osumljencev in kaznivih dejanj. Kriminalistični policiji je tožilstvo tudi naložilo, da morajo v zvezi s kazensko ovadbo ugotoviti vse časovne, krajevne in druge pomembne okoliščine v zvezi s kaznivimi dejanji, ki so navedena v kazenski ovadbi. Predlagalo je tudi, da se kriminalisti povežejo z ostalimi policijskimi upravami in Nacionalnim preiskovalnim uradom.

Ovadbo sicer lahko podpiše vsak Slovenec ter jo posreduje na eno od okrožnih državnih tožilstev. Ker vsote oškodovanja ni mogoče natančno oceniti, znaša pavšalni zahtevek za odškodnino 30.000 evrov.

Ne spreglejte