Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 2. 2024,
9.44

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

preiskava sprehajalna pot policija Novo mesto spolno nasilje

Sreda, 28. 2. 2024, 9.44

1 mesec, 3 tedne

Državljan Kosova na gozdni poti spolno napadel sprehajalko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
Gozd | Takoj po prijavi dogodka so okrepili prisotnost na sprehajalnih poteh v Novem mestu (slika je simbolična). | Foto Shutterstock

Takoj po prijavi dogodka so okrepili prisotnost na sprehajalnih poteh v Novem mestu (slika je simbolična).

Foto: Shutterstock

Novomeški policisti so prejšnji teden odvzeli prostost 25-letnemu državljanu Kosova zaradi suma spolnega nasilja. 25-letnik naj bi 18. februarja po 17. uri na gozdni sprehajalni poti v Novem mestu sprehajalko porinil na tla in jo spolno nadlegoval. Preiskovalni sodnik je za osumljenca odredil pripor, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Osumljenec je žrtev izpusti, ko je opazil, da se po gozdni poti približuje skupina drugih sprehajalcev. Policisti so obvestilo o dogodku prejeli 19. februarja in sprožili preiskavo dogodka, v kateri so sodelovali policisti in kriminalisti, ki so opravili ogled kraja kaznivega dejanja, zbirali obvestila in v okviru kriminalistične preiskave izvajali druge aktivnosti.

Preiskujejo, ali je bilo žrtev še več 

Policistom je na podlagi opisa uspelo identificirati napadalca. Kriminalisti nadaljujejo preiskavo in preverjajo, ali je bilo žrtev 25-letnega napadalca več. Pozivajo morebitne žrtve ali očividce, da se zglasijo na policijski postaji Novo mesto ali pokličejo na številko 113 oziroma anonimni telefon policije 080 1200. Prijavo lahko podajo tudi kriminalistom, in sicer pisno, osebno, po telefonu ali v elektronski obliki.

"Na policiji se zavedamo, da kazniva dejanja zoper spolno nedotakljivost za žrtve pomenijo enega najhujših posegov v njihovo osebnostno celovitost. Odkrivanju storilcev in preprečevanju tovrstnih dejanj zato namenjamo vso pozornost," so sporočili iz novomeške policije. 

Poudarili so, da na območju v zadnjih letih niso obravnavali spolnih napadov, storjenih na podoben način. Takoj po prijavi dogodka so okrepili prisotnost na sprehajalnih poteh v Novem mestu. Varnost občanov so zagotavljali policisti in kriminalisti, ki so naloge izvajali tudi v civilnih oblačilih, na sprehajalnih poteh so bili policisti konjeniki in vodniki službenih psov, so še zagotovili.

Vsem občanom svetujejo, da ob vsakršnem primeru nasilja ali nadlegovanja na javnih krajih ali v domačem okolju takoj poiščejo pomoč. Vse, ki za nasilje vedo ali so mu priča, pa pozivajo, da se ne obrnejo stran, ampak žrtvi pomagajo in pokličejo na številko 113. "Policisti smo se pripravljeni odzvati na vsakršno varnostno situacijo in ukrepati v najkrajšem mogočem času," so še zagotovili.

zobozdravnik ambulanta zobje zdravje
Novice Mariborski zobozdravnik po odločitvi višjega sodišča oproščen spolnega nasilja
spolni napad, zloraba
Novice V centru za usposabljanje v Dragi spolno zlorabljena dva varovanca

 

Ne spreglejte