SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dragoceni potni listi: s katerim lahko potujete v največ držav?

1

termometer

Najvplivnejši dokument na svetu je švedski potni list: brez vize omogoča vstop v največ držav in je cenovno najdostopnejši, saj Švedi zanj delajo eno samo uro. Kako dragocen je slovenski potni list?

Poznani spletni ponudnik za izračun najcenejše možnosti prevoza v Evropi Go Euro je objavil analizo svetovno najvplivnejših potnih listov. Merilo za vpliv potnega lista je število držav, v katere lahko potujemo brez vize. Kateri so najvplivnejši, kateri najcenejši in kako vpliven je slovenski?

Državljani petih držav lahko brez vize obiščejo 174 držav Največ držav, 174, lahko brez prošnje za vizo obiščejo državljani:

- Švedske, - Finske, - Nemčije, - Velike Britanije, - ZDA.

Najmanj držav, 28, lahko brez prošnje za vizo obiščejo lastniki afganistanskega potnega lista.

Slovenija je med 51 državami na lestvici najvplivnejših dokumentov zasedla 28. mesto. S slovenskim potnim listom lahko brez vize potujemo v 160 držav. Od sosednjih držav ima manj vpliven potni list le Hrvaška, katere potni list vas brez vize pripelje v 138 držav.

Švedi morajo za nakup potnega lista delati najmanj, to je eno uro V vrednostnem pogledu za svoj potni list najmanj plačajo državljani Združenih arabskih emiratov, a morajo za nakup potnega lista delati eno uro več od Švedov.

Turki morajo za svoj potni list vrednostno odšteti največ. Vseeno pa morajo za potni list več ur dela opraviti v:

- Liberiji, - Mehiki, - Afganistanu.

Za izdelavo potnega lista je v 28 državah treba plačati manj kot v Sloveniji. Manj ur dela, da si zagotovijo plačilo potnega lista, od Slovenije opravijo v 22 državah.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin