SiolNET. Novice Slovenija
2,57

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Danes vsi govorijo o Dončiču: to sta povedala Pahor in Šarec #video

2,57

termometer

Luka Dončić
Foto: Reuters

Čudežni deček košarke Luka Dončič bo 16. februarja kot drugi Slovenec v zgodovini nastopil na osrednji tekmi vseh zvezd. Športne kariere in Dončičevih uspehov pa ne spremljajo zgolj košarkarski zanesenjaki, temveč tudi slovenski politiki. Predsednik vlade Marjan Šarec je danes dejal, da se mu zdi Dončičeva zgodovinska uvrstitev izjemno dobra za ponos Slovenije. S pozitivnimi besedami na račun košarkarja pa ne skopari niti predsednik Borut Pahor, ki je dejal, da Luka ni samo izjemen športnik, temveč tudi izredna osebnost.

Luka Dončić Sportal Dončiću se je svet obrnil na glavo, njegov vrstnik čustveno sprejel novico #video

Premier Marjan Šarec je pred prihodom na sejo parlamentarne Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) komentiral zgodovinski uspeh Luke Dončiča, ki bo kot najmlajši Evropejec in drugi Slovenec 16. februarja letos nastopil na tekmi zvezd, ki se bo odvila v Chicagu. 

Ponos Slovenije

"Spremljam njegovo pot," je dejal Šarec in nadaljeval, da se mu zdijo Dončičevi uspehi, ki jih niza v ameriški košarkarski ligi NBA, izjemno dobri za ponos Slovenije. "Luka Dončič tako kot ostali športniki promovira Slovenijo in dela za skupno dobro," je povedal predsednik vlade pred zaslišanjem v zvezi z očitki, da je na Sovi zaposlil svojo znanko. Šarec je sicer te navedbe znova zanikal in poudaril, da je primer pod drobnogled že vzel Inšpektorat za javni sektor, ki nepravilnosti, ki so se omenjale v javnosti, ni ugotovil.

Zgled mladim po vsem svetu

Ker se pa trenutno vsa Slovenija veseli Dončičeve uvrstitve na zgodovinski dogodek, je bil Dončič tema tudi na današnjem pogovoru Priložnost pred domačimi vrati, ki ga je pripravil predsednik Borut Pahor in je namenjen razmisleku o možnosti za mlade, da bi s svojimi idejami lahko razvijali karierno pot v domačem kraju. 

"Vsi smo zelo ponosi na Luko," je najprej povedal Pahor in dejal, da je uspeha najverjetneje najbolj vesel prav Luka. "To si zasluži. Luka ni samo izjemna športna osebnost, je izjemno izdelana osebnost tudi sicer," je še med drugim povedal predsednik. "Ne gre samo za to, da je talentiran, ampak da se je zgradil v izjemno osebnost in v tem smislu je velik zgled vsem mladim ne samo v Sloveniji, temveč tudi po svetu," ga je tako pohvalil predsednik Borut Pahor.

Več o tem, kaj je povedal Pahor, si lahko pogledate v posnetku:

Anže Kopitar Sportal Še pred Dončićem med zvezdami tudi Kopitar

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin