SiolNET. Novice Slovenija
0,60

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Do vzpostavitve mobilne aplikacije ročno preverjanje pogojev PCT

0,60

termometer

covid potni list
Foto: Reuters

Aplikacija, ki naj bi izvajalcem storitev olajšala preverjanje izpolnjevanja pogojev PCT pri svojih obiskovalcih oziroma gostih, je še vedno v fazi nadgradnje. Izpolnjevanje pogojev morajo tako do nadaljnjega preverjati na podlagi dokazil, predloženih v tiskani ali elektronski obliki, so sporočili z NIJZ.

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) so mobilno aplikacijo, ki bo omogočala preverjanje PCT pogojev (preboleli, cepljeni, testirani), predstavili v petek. Kot so povedali, je dostopna prek spletne strani eZdravje, trenutno pa na voljo le za operacijski sistem Android in ne tudi za iOS. Vendar so še istega dne sporočili, da aplikacija zaradi nadgradnje ni dosegljiva.

covid potni list Novice NIJZ: tako deluje aplikacija za preverjanje pogojev PCT #video

Aplikacija je trenutno še vedno v postopku nadgradnje, so sporočili danes. Dokler dostop do nje ne bo ponovno omogočen, morajo izvajalci storitev izpolnjevanje pogojev PCT preverjati na podlagi dokazil, ki jih obiskovalci oz. gosti predložijo v tiskani ali elektronski obliki, so dodali.

Že od petka morajo izpolnjevanje teh pogojev ob vstopu na prireditev oz. shod preverjati organizatorji kulturnih in športnih prireditev ter javnih shodov. Od ponedeljka pa bo v skladu s sklepi petkove dopisne seje vlade to veljalo tudi ob vstopu potrošnikov v notranje prostore gostinskih lokalov, igralnic, nastanitvenih obratov, nočnih klubov ter prizorišč sejmov in kongresov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin