Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 1. 2024,
11.37

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Natisni članek

grožnja policija

Četrtek, 25. 1. 2024, 11.37

3 mesece, 1 teden

Dijak, ki je na ljubljanski srednji šoli načrtoval strelski pohod, začasno izključen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10
slovenska policija | Foto Siol.net

Foto: Siol.net

Na eni izmed ljubljanskih srednjih šol je dijak prvega letnika nameraval izvesti strelski pohod. Na Policijski upravi Ljubljana so potrdili, da so bili ta teden obveščeni o sumu groženj v eni izmed izobraževalnih ustanov. Ravnateljica šole pa je za Siol.net pojasnila, da so bili v torek zjutraj anonimno obveščeni, da obstaja morebitna varnostna grožnja. S starši so opravili razgovor, dijaku pa izdali sklep o začasni izključitvi. Po informacijah portala N1 dijak orožja ni imel. 

Neuradno naj bi imel dijak prvega letnika srednje medijske in grafične šole pripravljene načrte, kako najbolje izvesti strelski napad. Dijak naj bi sošolcem povedal za svoj načrt. 

"V torek zjutraj smo bili anonimno obveščeni, da obstaja morebitna varnostna grožnja. Nemudoma smo stopili v stik s policijo in obvestili ustrezne inštitucije. S starši smo opravili razgovor in mladoletni osebi izdali sklep o prepovedi prisotnosti pri pouku in drugih oblikah izobraževalnega dela do zaključka vodenja vzgojnega postopka," je pojasnila ravnateljica šole. Kot je še dodala, pouk poteka normalno. 

Po poročanju portala N1 je ravnateljica šole v obvestilu, ki so ga prejeli starši učencev pojasnila, da dijak v šolo ni prinesel orožja, prav tako pa po njenih besedah ni načrtoval pohoda bo beograjskem zgledu. 

Policija: Ukrepe bomo izvajali, dokler bo treba

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, so izvedli prve nujne ukrepe za zagotavljanje varnosti ter nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma kaznivega dejanja.

Na obvestilo so se nemudoma odzvali ter v sodelovanju s šolo in starši izvedli prve nujne ukrepe za zagotavljanje varnosti življenja in zdravja ljudi ter varnosti premoženja. Ukrepe bodo izvajali, dokler bo treba, so dodali. Hkrati so policisti zavarovali dokaze in nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma uradno pregonljivega kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Drugih informacij o postopku, ki še poteka, zaradi interesa preiskave in varstva osebnih podatkov policisti ne morejo posredovati.

Sicer pa so zatrdili, da se policisti odzovejo na vsak tovrstni primer ter ob prijavi ali zaznavi groženj nemudoma izvedejo vse prve nujne ukrepe za ugotovitev izvora in resnosti groženj, preverijo vse okoliščine in ukrepajo v skladu s pristojnostmi ter o tem obveščajo pristojne službe.

Hkrati pozivajo vse, ki imajo kakršnekoli informacije o pojavu nasilja ali groženj, da o tem takoj obvestijo policijo na številko 113 ali najbližjo policijsko postajo, lahko tudi na anonimno številko. "Poziv za prijavo suma kaznivih ravnanj v šolskem okolju velja tako za delavce šole, starše in roditelje, učence kot tudi vse druge, ki imajo o tem kakršnekoli informacije," so na Policijski upravi Ljubljana še zapisali v sporočilu za javnost.

Zaseg prepovedanih drog, Črnomelj
Novice 18-letniku zasegli heroin, konopljo in pirotehnične izdelke #foto
Krvavec smučišče
Novice Hudi nesreči na Krvavcu: poškodovana 70-letnik in otrok
Madžarska policija, policist
Novice Madžarska policija preprečila poskus državnega udara
Ne spreglejte