Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 4. 2014,
16.29

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tanja Skaza Marjan Batagelj zaposleni

Ponedeljek, 7. 4. 2014, 16.29

7 let, 12 mesecev

Denar ali pohvala – kaj bolj motivira zaposlene?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Delovne zagnanosti in predvsem uspešnosti z nagradami ni mogoče kupiti. Precej bolj kot denar pozitivne učinke žanje dobra beseda.

V obdobju vsesplošne krize in ob strahu pred prihodnostjo številnim zaposlenim na delovnem mestu manjka precej delovnega zagona. Spodbujanje zaposlenih je predvsem naloga delodajalca.

Denarne nagrade zgolj kratkoročna naložba Pričakovali bi, da bi delovno zagnanost zaposlenih lahko kupili z denarnimi nagradami in povišicami. A raziskave kažejo, da je njihov učinek kratkoročen. Kot pravi kadrovski psiholog Matic Kadliček, denarne nagrade svoj namen običajno dosežejo zgolj pri delovnih mestih v proizvodnji, ki zahtevajo preproste naloge. Medtem ko pri sodobnih delovnih mestih, ki zahtevajo ustvarjalnost in inovativnost, pogosto dosežejo celo obraten učinek.

Precej večjo težo kot denarne imajo nedenarne nagrade, saj imajo spominsko vrednost, z njimi pa se tudi precej lažje pohvalimo kot z denarjem, pravi kadrovski psiholog.

Od šest do sedem pohval na eno grajo A daleč najpomembnejše so pohvale, "ki pa gredo nam Slovencem še vedno težko z jezika", poudarja Kadliček. Brez kritike seveda ne gre, vendar pa traja, da se učinek graje izniči. "Učinek graje se izniči pri približno treh pohvalah, kako je šele s spodbujanjem. Idealno razmerje je od šest do sedem pohval na eno grajo," pravi kadrovski psiholog in dodaja, da se v praksi razmerje običajno konča pri ena proti ena.

Precej bolj kot graja pa na nemotiviranost vplivajo napovedi o zniževanju plač in celo odpuščanju. Kadliček opozarja, da je v takem primeru naloga delodajalca, da zaposlenim tovrstne napovedi sporoči pravočasno in z ustrezno argumentacijo, zakaj je to nujno in neizogibno.

Recept za spodbudo Žal vsak delodajalec ni nadarjen za spodbujanje zaposlenih, zato smo kadrovskega psihologa prosili za recept, kako se zaposleni lahko spodbujajo sami, da bodo na delovnem mestu in s tem tudi v življenju zadovoljni. Odgovora nismo dobili, saj Kadliček pravi, da gre za težko vprašanje.

"Načeloma velja, da gredo možgani in srce tja, kjer so cenjeni," poudarja Kadliček in dodaja, da je naloga delavca predvsem, da že pri iskanju službe sledi željam ter svojim sposobnostim in znanjem.

Ne spreglejte