Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 3. 2018,
19.16

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

5

Natisni članek

policist stanovanja Branko Šalamun deložacija

Četrtek, 1. 3. 2018, 19.16

6 let, 1 mesec

Upokojeni policijski veteran ne verjame čudežnemu preobratu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

5

Bolni policijski veteran vojne za Slovenijo Branko Šalamun se je z državo dolga leta bojeval za pravico do stanovanja. Čeprav so mu z ministrstva za notranje zadeve poslali sklep komisije, s katerim so mu podaljšali stanovanjsko pogodbo za nedoločen čas, Šalamun pravi, da temu čudežnemu preobratu še ne verjame. Pogodbe še vedno nima, napovedana deložacija pa še ni preklicana.

Novinarka: Veronika Lavrenčič/Video: Planet TV


Nekdanji policijski specialec Branko Šalamun kljub prejemu obvestila notranjega ministrstva, da bo stanovanje v prihodnje lahko imel v najemu za nedoločen čas, ostaja previden in zadržan, so poročali v oddaji Planet Danes na Planet TV.

"To mi ne pomeni kaj veliko, ker nimam odločbe o konkretnem stanovanju, nobenih določil, kaj spada k pogodbi za nedoločen čas, in ker še vedno ni ustavljen postopek na sodišču," je svoje dvome pojasnil Šalamun.

Tožba za deložacijo za zdaj ostaja na sodišču 

Na sodišču ga namreč še vedno čaka tožba za deložacijo, zato s sinom še naprej budno spremljata dogajanje. Po besedah Šalamuna imata malo več upanja, a še naprej dvomita.

"To je dobra stvar, ampak poudarjam, da bom, ko bomo imeli ustrezne dokumente, ko bo vse urejeno in ko bo postopek na sodišču ustavljen, lahko verjel, da je to res izpeljano," je razložil Šalamun.

"Spanje sta zamenjala tuhtanje in iskanje rezervnih možnosti"

Sredi decembra je večina poslancev potrdila spremembo zakona o policiji, katerega 88. člen po novem določa, da lahko službeno stanovanje obdržijo invalidno upokojeni policisti, družina policista, ki je v službi izgubil življenje, ter invalidno upokojeni vojni veterani.

Več kot tri leta trajajoča kalvarija Šalamunovih se je s tem rešila, a brez fizičnih in psihičnih posledic ni šlo. "Kar zadeva počutje, bom rekel, da spanja ni bilo skoraj nič. Več je bilo tuhtanja in iskanja rezervnih možnosti," je dejal Šalamun.

Bodo drugi upokojeni policisti ostali brez stanovanj?

A kljub tej zmagi stanovanjska problematika upokojenih policistov ostaja. Na Planet TV so izvedeli, da je večina kljub spremembi zakona od ministrstva dobila negativni odgovor.

Upokojeni policisti pravijo, da omenjena stanovanja nujno potrebujejo za svoje preživetje. A kaj, ko se lahko se zgodi, da številni kljub spremembi zakona ne bodo dobili takšne pogodbe kot Branko Šalamun, so še poročali v oddaji Planet Danes.

Ne spreglejte