Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 4. 2013,
18.27

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Planet TV Danes Danes

Nedelja, 28. 4. 2013, 18.27

5 let, 2 meseca

Danes v Danes: Na OI prisotnost legionele v vodi spet stokrat višja od dovoljene

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Danes o povišani prisotnosti legionele v vodi na Onkološkem inštitutu, o falconu, o tradicionalnem Šarhovem pohodu, o težavah, ki pestijo Francijo, o nevarnosti sonca.

Na Onkološkem inštitutu je prisotnost za rakaste bolnike smrtonosne legionele v vodi spet stokrat višja od dovoljene, so pokazale zadnje analize. In to prav na tistem oddelku, kjer je lani umrl pacient, okužen z legionelo, vodstvo pa ni niti zares temeljito raziskalo, ali se je okužil prav pri njih. Minister za zdravje se tako ne drži zaveze, ki jo je januarja izrekel za našo televizijo. Vlada Alenke Bratušek bo, kot kaže, začela uporabljati razvpito letalo falcon, s katerim v 12-ih letih ni letel še noben slovenski politik. Z zloglasnim falconom pa na dan d za slovenijo 9. maja v Bruselj zagotovo še ne bo letela Bratuškova - ta mora namreč do takrat pripraviti ukrepe, ali drugače, nacionalni reformni program, ki bo Slovenijo popeljal iz krize, drugače se Slovenija skoraj zagotovo ne bo izognila trojki. In kot smo že poročali, so pri nas že predstavniki Evropske komisije. Več kot 2000 pohodnikov se je danes na tradicionalnem že 6. Šarhovem pohodu poklonilo spominu na padle borce v boju proti okupatorju. Osrednjo prireditev na Treh Kraljih so zaznamovale delavske in partizanske pesmi ter prihod premierke Alenke Bratušek, ki je poudarila pomen vrednot NOB in opozorila, da je treba - tako kot leta 1941 - od besed preiti k dejanjem, če želimo doseči spremembe. Proslave ob dnevu upora proti okupatorju so se sicer vrstile tudi drugod po Sloveniji.

V težavah ni le majhna Slovenija, ampak tudi drugo največje evropsko gospodarstvo - Francija. Pojavila so se celo namigovanja, da naslednja v vrsti za mednarodno pomoč ni naša država, ampak Francija, ki je za Nemčijo drugi motor in steber Evropske unije. Zdravje galskega petelina je v Parizu preverjala kolegica Jerca Zajc Šušteršič.

Sonce ni samo čudovit vir življenja, je tudi nevarno. Po dolgi zimi se mu bo marsikdo nastavljal med prvomajskimi prazniki. Toda pretiravanje lahko povzroči melanom, najhujšo obliko kožnega raka, ki se hitro širi na sosednja tkiva. Obenem je melanom ena redkih bolezni, ki jo z rednim pregledovanjem kože lahko opazimo sami. Dobra preventiva pa je stalna zaščita pred soncem.

V Danes ob 19.30 tudi o tulipanih v Mozirskem gaju ter o nizozemski vasi, ki so jo postavili v Volčjem potoku.

Ne spreglejte