Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 7. 2020,
7.52

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

vremenska napoved vreme

Petek, 3. 7. 2020, 7.52

3 leta, 9 mesecev

Danes in jutri še oblačno, v nedeljo znova bolj vroče

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29
oblačno oblaki | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Danes bo sprva spremenljivo do pretežno oblačno, še bodo krajevne padavine, ki bodo izrazitejše na vzhodu. Sredi dneva bo dež oslabel in popoldne večinoma ponehal, ponekod se bo delno razjasnilo. Zapihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 25, na Primorskem okoli 28 stopinj Celzija.

Jutri bo na Primorskem sončno, drugod bo sprva zmerno do pretežno oblačno, čez dan pa se bo postopno jasnilo. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Jutranje temperature bodo od 12 do 17, na Primorskem okoli 19, najvišje dnevne od 23 do 27, na Primorskem do 30 stopinj Celzija, piše na spletni strani Agencije za okolje (Arso).

Podrobnejšo vremensko napoved preberite na vreme.siol.net.

V nedeljo in ponedeljek bo pretežno jasno in znova bolj vroče.

Zaradi močnega naliva zalilo prostore celjske bolnišnice

Na Celjskem je močan dež ponoči povzročil kar nekaj težav. Med drugim je zaradi močnega naliva meteorna voda skozi streho zalivala prostore celjske bolnišnice. Posredovali so celjski prostovoljni gasilci, ki so zasilno prekrili območje puščanja in prečrpali vodo iz objekta, piše na spletnih straneh Uprave RS za zaščito in reševanje.

Kot so bpovedali v celjski bolnišnici, je poleg vdorov v osrednjo bolnišnično stavbo prišlo do vdora vode še v stavbo oddelka za infekcijske bolezni in vročinska stanja na mestu, kjer se gradi podzemni povezovalni hodnik med stavbo in preostalo bolnišnico. Bolnišničnih oddelkov zaradi vdora vode niso praznili ali prestavljali. Situacija je trenutno najslabša v dializnem centru, kjer so ustrezno reorganizirali delo, so še pojasnili v bolnišnici.

Na ulici Kozjanskega odreda v Štorah je meteorna voda zalila objekt. Vodo iz objekta pa so prečrpali štorski prostovoljni gasilci. V Ložnici pri Žalcu je zaradi močnega naliva meteorna voda ogrožala stanovanjsko hišo. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Ložnica so s pomočjo protipoplavnih vreč preusmerili tok vode in tako preprečili zalitje hiše. (STA)

Ne spreglejte