SiolNET. Novice Slovenija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Črnogorski veleposlanik v Sloveniji pod lupo tožilcev

0

termometer

Črnogorski kriminalisti so končali preiskavo proti veleposlaniku te države v Sloveniji Miomirju Mugoši zaradi domnevnega gospodarskega kriminala v času, ko je bil še župan Podgorice.

Kriminalisti so v sodelovanju s tožilstvom preiskovali tri zadeve, zbrane informacije in dokumentacijo pa so že predali pristojnim tožilstvom. Prve obtožnice bodo vložene precej hitro, v Delu piše Rok Kajzer. Po informacijah časnika Dan, na katere se sklicuje Delo, so kriminalisti preverili Mugoševe posle s poslovnežema Tomislavom Čelebićem in Čedomirjem Popovićem. V času, ko je bil Mugoša župan Podgorice, je občina v javno-zasebno partnerstvo vložila več tisoč kvadratnih metrov zemljišča in komunalnih nadomestil ter dobila le parkirna mesta in manjši trg, podjetje Čelabić pa osem tisoč kvadratnih metrov poslovnih površin. V drugem primeru je Mugoša brez vednosti skupščine občine prenesel 15 tisoč kvadratnih metrov na podjetje Carine, ki ga obvladuje Čedomir Popović.

Mugoša in vse njegove afere V Črni gori Mugošo poznajo še po aferah Vektra, Marezi, Reklamni panoji, After Shave in Kitajsko veleposlaništvo ter po tem, da je slepi uslužbenki občine prepovedal prihajati na delovno mesto s psom vodnikom.

Na ministrstvu za zunanje zadeve težav s soglasjem za imenovanje Mugoše niso imeli, saj proti njemu takrat ni bil uveden noben kazenski postopek.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin