SiolNET. Novice Slovenija
0,57

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Cerar: Damirju Črnčecu in njegovi skupini je treba dati priložnost #video

0,57

termometer

Gre za rutinsko menjavo članov skupine ob menjavi vlad, skupini v novi sestavi pa je treba dati priložnost, da se izkaže, je danes v zvezi z medresorsko koordinacijsko skupino za implementacijo arbitražne razsodbe, ki jo po novem vodi državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Damir Črnčec, dejal zunanji minister Miro Cerar.

Vlada je v četrtek imenovala novo kadrovsko sestavo skupine, ki jo vodi državni sekretar za nacionalno varnost v kabinetu predsednika vlade Damir Črnčec. Že njegovo imenovanje v premierjev kabinet je zaradi njegovih ostrih izjav glede nezakonitih migracij močno odmevalo v javnosti, Levica pa zaradi tega ni podpisala partnerskega sporazuma o sodelovanju z vlado.

Damir Črnčec Novice Vlada imenovala Črnčeca za vodjo skupine za implementacijo arbitraže

Cerar je danes po koncu skupne seje parlamentarnih odborov za zunanjo politiko in za zadeve EU na vprašanje novinarjev dejal, da je šlo za rutinsko menjavo članov, kajti "zdaj, ko imamo novo vlado in nove funkcionarje, so ti prevzeli vlogo prejšnjih v istih vlogah".

"Mislim, da je treba dati skupini v novi sestavi priložnost, da se izkaže," je dejal Cerar v zvezi z imenovanjem Črnčeca na čelo te komisije. Cerar verjame, da bodo vsi, ki so bili v skupino imenovani, "storili vse, kar lahko, in po najboljših močeh, da naredimo nadaljnje korake pri implementaciji arbitražne odločbe".

Damir Črnčec Novice Šarec in LMŠ v bran Črnčecu, peticijo podpisalo že tri tisoč ljudi

"Pomembno je, da to skupino imamo, saj implementacija arbitražne odločbe še ni zaključena, zato je prav, da vlada koordinira te aktivnosti na slovenski strani in da bomo prek te skupine na strokovni ravni, če bo le možnost, vzpostavljali stik s hrvaško stranjo, da bi na koncu prišli do nekega sodelovanja pri implementaciji arbitražne odločbe," je dejal Cerar.

1. seja 13. slovenske vlade. Novice Nova vlada imenovala sekretarje, v Šarčevem kabinetu tudi Damir Črnčec #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 9
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin