SiolNET. Novice Slovenija
0,44

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Cerar bo 10. marca preveril zaupanje med člani

0,44

termometer

SMC, Miro Cerar
Foto: Matej Leskovšek

Predsednik SMC Miro Cerar je na današnji seji sveta napovedal volilni kongres stranke, ki bo 10. marca. Delegati bodo volili predsednika stranke in sprejeli programske dokumente za državnozborske volitve. Cerarju junija poteče mandat predsednika SMC in čeprav bi lahko stranko začasno vodil kot v.d., se je odločil preveriti zaupanje med člani.

Na kongresu bodo razpravljali tudi o programu dela stranke v prihodnjem mandatu. "Na volitve se odpravljamo kot stranka, ki je normalizirala in stabilizirala Slovenijo ter dosegla mnogo rezultatov, ki jih že občutijo tudi državljanke in državljani," so po seji sveta v pisnem sporočilu v SMC povzeli Cerarjevo izjavo.

Kot je navedel, so prepolovili stopnjo brezposelnosti, znižali stopnjo revščine, zvišali število delovnih mest, privabili pomembne investitorje, okrepili socialne transferje, zvišali spodbude gospodarstvu, turizmu in visokemu šolstvu ... "Predvsem pa okrepili optimizem, ki bo v naslednjem mandatu omogočil prave in dolgoročne razvojne premike na bolje," je prepričan premier in predsednik SMC.

Volilni program: pravična, varna, zelena, digitalna in zdrava Slovenija

Volilni program, ki je nastajal znotraj strankinih programskih odborov in v pogovorih na terenu, je po besedah predsednika strankine programske konference Aleksandra Kešeljevića osredotočen na pet skupnih imenovalcev: pravična, varna, zelena, digitalna in zdrava Slovenija.

"Zveni enostavno in prav zato gre: da z usklajenimi ukrepi, ki temeljijo na spodbujanju potencialov posameznika in skupnosti, zavrtimo Slovenijo še na bolje," je navedel Kešeljević. V zadnjih štirih letih so po njegovem prepričanju dokazali nemogoče: "Da se lahko s premišljeno politiko, ki ne dela na odvzemanju, ampak postopnemu dajanju, država, ki jo je za mizo klicala trojka, prelevi v državo, ki ji tekmice gledajo v hrbet."

"Ta izkušnja nam je vrnila prepotrebno samozavest in če lahko zmagujemo na športnih terenih, bomo tudi na vseh drugih. Mi smo na to pripravljeni," je še zatrdil Kešeljević.

Komentarji

2

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • norimax / 15.02.2018. ob 05:30 +1 0

  in tako kot je navada v demokratičnih strankah; edini kandidat za funkcijjo predsednika: Miroslav Cerar!

  +1 0
 • JackHerer / 15.02.2018. ob 10:24 0 0

  "Cerar bo 10. marca preveril zaupanje med člani" ... ... med vsemi 5timi?

  0 0
delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin