Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 11. 2023,
12.01

Osveženo pred

5 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,95

Natisni članek

tožba Ministrstvo za zdravje zdravstvo Tomislav Klokočovnik

Četrtek, 2. 11. 2023, 12.01

5 mesecev, 3 tedne

Brez odgovora dva meseca: kirurg Klokočovnik toži ministrstvo za zdravje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,95
Tomislav Klokočovnik | Ker je zakonski rok dveh mesecev, v katerem bi moralo podjetje Kardio Klokočovnik prejeti odgovor ministrstva na popolno vlogo za izvajanje bolnišnične dejavnosti, že potekel, pa tudi na njihov oktobrski poziv k odločitvi se ni nihče odzval, je odvetnik Tomislava Klokočovnika zaradi molka organa vložil tožbo. | Foto STA

Ker je zakonski rok dveh mesecev, v katerem bi moralo podjetje Kardio Klokočovnik prejeti odgovor ministrstva na popolno vlogo za izvajanje bolnišnične dejavnosti, že potekel, pa tudi na njihov oktobrski poziv k odločitvi se ni nihče odzval, je odvetnik Tomislava Klokočovnika zaradi molka organa vložil tožbo.

Foto: STA

Podjetje Kardio Klokočovnik, ki je v lasti kirurga Tomislava Klokočovnika, se je po več kot dvomesečnem čakanju na odgovor ministrstva za zdravje na vlogo za dovoljenje za delo odločilo za tožbo zaradi molka organa, poroča Delo. Kirurg je namreč pred časom prejel dovoljenje ministrstva za izvajanje zunajbolnišnične namesto bolnišnične dejavnosti.

Ministrstvo je po navedbah časnika Klokočovniku decembra lani izdalo napačno dovoljenje za izvajanje srčnih operacij v Splošni bolnišnici Celje. Na to se je kirurg takoj pritožil, a so mu na ministrstvu ustno pojasnili, da na podlagi omenjenega dovoljenja lahko opravlja dejavnost po pogodbi o sodelovanju, ki jo je sklenil s celjsko bolnišnico. Na Klokočovnikovo vztrajanje je bilo po skupnem sestanku na ministrstvu julija zavzeto stališče, da dovoljenje res ni ustrezno, poroča Delo.

Odvetnik: Izpolnjeni vsi pogoji

Klokočovnik je zato v Splošni bolnišnici Celje nehal izvajati operacije, 25. julija pa je oddal vlogo za novo dovoljenje, in sicer za dopolnitev decembrske vloge. Odločitve o tem, ali sme delati, pa še ni prejel, čeprav je po mnenju odvetnika Aleksija Mužine izpolnil vse pogoje.

Po poročanju Dela je Klokočovnik za delo v Splošni bolnišnici Celje zaposlil tri sestre in administratorko, ki so zdaj na čakanju. Zavod za zdravstveno zavarovanje mu prav tako še ni plačal 28 operacij, ki jih je v Celju že izvedel, saj za to nima pravne podlage.

Ker je zakonski rok dveh mesecev, v katerem bi moralo podjetje Kardio Klokočovnik prejeti odgovor ministrstva na popolno vlogo za izvajanje bolnišnične dejavnosti, že potekel, pa tudi na njihov oktobrski poziv k odločitvi se ni nihče odzval, je njegov odvetnik zaradi molka organa vložil tožbo, piše Delo.

STA odziv ministrstva za zdravje še čaka.

Tomislav Klokočovnik
Novice Klokočovnik v UKC Ljubljana poslal odstop, njegove odpovedi še niso dobili
Tomislav Klokočovnik
Novice Srčni kirurg Klokočovnik iz UKC Ljubljana odhaja v Beograd
Tomislav Klokočovnik
Novice Klokočovnik upa na dogovor z novim vodstvom UKC
Tomislav Klokočovnik
Novice Glavni srčni kirurg v UKC Klokočovnik vendarle odhaja #video
Ne spreglejte