SiolNET. Novice Slovenija
1,69

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Kako Šarec utemeljuje kandidaturo Rudija Medveda za ministra?

1,69

termometer

Marjan Šarec
Preostali Šarčevi ministrski kandidati so se v DZ že predstavili v minulih treh dneh in tudi dobili zeleno luč posameznih odborov. Foto: STA

Premier Marjan Šarec je v DZ tudi uradno vložil novo kandidaturo za ministra za javno upravo, na to funkcijo namesto Tugomirja Kodelje predlaga aktualnega poslanca LMŠ Rudija Medveda, so sporočili iz LMŠ.

Šarec kandidaturo Medveda utemeljuje z njegovimi strokovnimi referencami, dosedanjim delom in izkušnjami, so ob vložitvi zapisali v stranki.

Kdo je Rudi Medved?
Rudi Medved, rojen 28.12.1959 v Trbovljah, je univerzitetni diplomirani novinar. V letih od 1992 do 2000 je bil urednik dnevno – informativnega uredništva in  aktualno političnega uredništva na Radiu Slovenija. Leta 2000 je postal urednik notranjepolitičnih in gospodarskih oddaj na TV Slovenija. Poleg vodenja redakcije je bil urednik oddaj Dnevnik in Odmevi in neposrednih prenosov iz Državnega zbora.

V letih 2005 in 2006 je bil odgovorni urednik Radia Kum Trbovlje, v letih 2007 in 2008 pa urednik oddaje 24 ur na POP TV. Leta 2004 je postal direktor Kulturnega centra Delavski dom Zagorje, od leta 2012 je bil direktor občinske uprave Zagorja ob Savi. Dvakrat je bil izvoljen v občinski svet Zagorja ob Savi.
Rudi Medved Novice Šarec je namesto Kodelje za ministra predlagal poslanca Medveda #video

Kodelja se ni izkazal, a vseeno dobil zeleno luč

Od Medveda, ki ima izkušnje dolgoletnega novinarja in urednika tudi na Radioteleviziji Slovenija ter izkušnje vodenja občinske uprave, nekateri pričakujejo boljše poznavanje področja plačnega sistema in razmerij v javnem sektorju. Kodelja, ki prihaja iz gospodarstva, se namreč po mnenju številnih s svojim poznavanjem resorja na predstavitvi ni ravno izkazal, čeprav je pri glasovanju na parlamentarnem odboru dobil zeleno luč.

Rudi Medved, rojen 28.12.1959 v Trbovljah, je univerzitetni diplomirani novinar. Rudi Medved, rojen 28.12.1959 v Trbovljah, je univerzitetni diplomirani novinar. Foto: STA

Poslovnik zaslišanje kandidata po vložitvi nove kandidature predvideva v treh dneh, Medvedova predstavitev na matičnem odboru je predvidena za ponedeljek. Preostali kandidati za ministrske položaje v Šarčevi vladi so se v DZ že predstavili v minulih treh dneh in tudi dobili zeleno luč posameznih odborov. Po ponedeljkovem zaslišanju Medveda pa bo nato prihodnji teden v četrtek tudi izredna seja DZ, na kateri bodo poslanci glasovali o listi ministrskih kandidatov.

Marjan Šarec Novice "Ali Šarec igra ali pa je res rojen za premierja" Alenka Bratušek Novice Bratuškova s podporo odbora DZ za infrastrukturo #video

Komentarji

5

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • merson / 07.09.2018. ob 12:20 +6 - 1

  Kot novinar iz bivšega režima družbeno politično neoporečna oseba, ki še ni spremenil mnenja o novi državi........................ni sprejemljivo.

  +6 - 1
 • Scarlett_Oom / 07.09.2018. ob 15:38 +4 - 1

  Živim s polnim delovnim časom z 1248 dolarjev na dan, in veste, da je to najpreprosteje delo, o katerem sem tudi slišal. Na nekaterih spletnih straneh moram samo posrnuti in moje delo je popolno. Od vsakega kraja lahko delam kadar koli, medtem ko uživam v življenju in rad imam radd. Enako lahko storite tudi z obisk te spletne strani ......... ➤➤ ➤➤➤➤ w­w­w­.­W­e­b­J­o­b­9­8­.­C­o­m

  +4 - 1
 • Gr8_1 / 07.09.2018. ob 16:57 +3 0

  Že samo to, da je bil na RTV pove dovolj o osebi.

  +3 0
delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin