Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Četrtek,
18. 7. 2013,
12.00

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Postojnska jama Marjan Batagelj

Četrtek, 18. 7. 2013, 12.00

7 let, 12 mesecev

Bi se lahko naučili biti na svojo državo malo bolj ponosni?

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kot narod se moramo odločiti, ali si želimo biti turistična destinacija, saj gostje pričakujejo, da bomo prijazni in da bo naša dežela urejena, pravi upravitelj Postojnske jame Marjan Batagelj.

Postojnsko jamo, enega naših največjih turističnih biserov, je v torek obiskal že 35-milijonti obiskovalec.

"Postojnska jama mora biti v boljši kondiciji, kot je bila nekoč"

Direktor družbe Postojnska jama Marjan Batagelj pravi, da zato, da bi privabili čim več gostov, vlagajo predvsem v razvoj na področju ureditve zunanjosti in okolice jame, kot to narekujejo sodobni trendi v turizmu. Poleg tega posvečajo veliko pozornosti marketingu in elektronskemu obvladovanju celotnega turističnega procesa ter skrbi za samo jamo.

"Jama mora biti v boljši kondiciji, kot je bila nekoč, saj bo naše delovanje imelo smisel le, če bo jama, ko jo bomo zapuščali našim zanamcem, v še boljši kondiciji kot zdaj," je poudaril in dodal: "Mislim, da lahko na letni ravni še povečamo število obiskovalcev, saj imajo vsi, ki dobro delajo, na koncu tudi dobre rezultate. Čas nam sicer ne gre zelo na roko. Kriza je velika. Kupna moč ne pada le v Sloveniji, ampak tudi širše po Evropi. Ampak svet je velik. Obračamo se tja, kjer gre dobro. Vedno mora biti želja po razvoju in po večjem obisku."

"Slovenija je globalno izjemno neprepoznavna"

Batagelj se sicer boji, da v Sloveniji ne znamo dovolj dobro tržiti svojih znamenitosti, saj smo globalno izjemno neprepoznavni. Kot je dejal, naše največje znamenitosti niso dovolj dobro predstavljene, zato marsikatera svetovna turistična agencija ne zaide v Slovenijo, ker ne ve, da se da tudi pri nas videti marsikaj, kar navdušuje ljudi.

"Najprej bo treba veliko denarja vložiti v promocijo. Če ne bomo promovirali Slovenije kot turistične destinacije, potem gostje zanjo ne bodo vedeli in tudi ne bodo prihajali. Tukaj morata država in vladna agencija Spirit zavzeti jasno stališče, da hočemo narediti Slovenijo prepoznavno," je prepričan.

Ob tem se moramo po njegovih besedah Slovenci kot narod tudi odločiti, ali si želimo biti turistična destinacija. "Gostje pričakujejo od nas, da bomo prijazni, da bo naša dežela urejena, da bomo do gostov pošteni in da bomo tudi cenovno sprejemljivi ter konkurenčni preostalim destinacijam. To so naloge, na katere je treba biti pozoren vsak dan," je sklenil.

Ne spreglejte