Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 9. 2024,
10.25

Osveženo pred

3 ure, 17 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,46

Natisni članek

Natisni članek

Slovenija turizem obisk Apple Tim Cook Postojnska jama

Sobota, 7. 9. 2024, 10.25

3 ure, 17 minut

Prvi mož Appla Tim Cook navdušen nad Postojnsko jamo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,46
Tim Cook | "Hvala za najbolj neverjetno avanturo – resnično edinstveno. Razgledi so veličastni, osebje pa izjemno. Vsakdo na svetu bi moral to videti. Resnično neopisljivo z besedami," je Cook zapisal v Zlato knjigo obiskovalcev Postojnske jame. | Foto Postojnska jama

"Hvala za najbolj neverjetno avanturo – resnično edinstveno. Razgledi so veličastni, osebje pa izjemno. Vsakdo na svetu bi moral to videti. Resnično neopisljivo z besedami," je Cook zapisal v Zlato knjigo obiskovalcev Postojnske jame.

Foto: Postojnska jama

Glavni izvršni direktor enega največjih tehnoloških podjetij Apple Tim Cook, ki se je te dni mudil v Sloveniji, je med drugim obiskal Pivko, Črno in Postojnsko jamo, opazili pa so ga tudi v Ljubljani.

Cook se je v Postojni udeležil ture Po poteh Luke Čeča, ki udeležence popelje po poteh prvih jamskih raziskovalcev. V sklopu ture je obiskal Pivko, Črno in Postojnsko jamo, so danes sporočili iz podjetja Postojnska jama.

Kot so pojasnili, sta šefa Appla zanimala življenje človeške ribice in zgodovina Postojnske jame.

"Neopisljivo z besedami!" je dejal Cook

"Hvala za najbolj neverjetno avanturo – resnično edinstveno. Razgledi so veličastni, osebje pa izjemno. Vsakdo na svetu bi moral to videti. Resnično neopisljivo z besedami," je Cook zapisal v Zlato knjigo obiskovalcev.

V Parku Postojnska jama sta ga sprejeli direktorici podjetja Postojnska jama Kaja in Lana Batagelj.

Cooka so sicer pred dnevi opazili tudi v Ljubljani, kar je sprožilo val ugibanj o naravi njegovega obiska v Sloveniji.

Neformalni obisk

Šlo naj bi za neformalni obisk, preden je obiskal Ljubljano se je Cook mudil na filmskem festivalu v Benetkah. Kot je poročal portal Ljubljanainfo, tako na Mestni občini Ljubljana kot na ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport o obisku Cooka niso bili obveščeni.

Cook se je Applu pridružil leta 1998 in nato nekaj časa opravljal funkcijo podpredsednika za poslovanje po svetu, nato pa podpredsednika za prodajo in poslovanje po svetu.

Vodenje podjetja Apple je 63-letnik prevzel avgusta 2011 in na položaju glavnega izvršnega direktorja zamenjal Steva Jobsa. Ta je oktobra istega leta umrl za rakom.

Ne spreglejte