SiolNET. Novice Slovenija
0,98

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bežigrajski stadion: Pečečnik vztraja, napovedal je ovadbe in tožbe #video

0,98

termometer

Prvi mož Bežigrajskega športnega parka (BŠP) Joc Pečečnik je povedal, da po 14-letni kalvariji prenove stadiona od projekta ne odstopajo, vložili bodo kazenske ovadbe in tožbe. Ministrstvo za okolje in prostor je namreč konec marca družbi BŠP zavrnilo izdajo gradbenega dovoljenja za projekt na območju Plečnikovega stadiona.

"14 let energije, želje in denarja smo vložili, da bi se stadion končno uredil. Hoteli smo narediti simbiozo starega in novega, da ohranimo kulturno dediščino, ki je edina možna za obnovo Plečnikovega stadiona. Tega je država daleč nazaj opustila in se, kot tudi do drugih kulturnih spomenikov, do njega obnaša mačehovsko in ga pušča propadati," je na novinarski konferenci na sedežu družbe BŠP dejal Joc Pečečnik.

Bežigrajski športni park (BŠP) Novice Pečečnik ostal brez gradbenega dovoljenja za Plečnikov stadion

Pečečnik od projekta ne odstopa

Pečečnik je zaradi "neupravičenih posegov v postopek izdaje gradbenega dovoljenja" za začetek prihodnjega tedna napovedal kazenske ovadbe, tožbo na upravnem sodišču in odškodninske tožbe. Pri tem je posebej omenil ovadbo proti ministru za kulturo Vasku Simonitiju in Jelki Pirkovič, v. d. generalnega direktorja direktorata za kulturno dediščino na ministrstvu za kulturo. Obenem sta tako Pečečnik kot tudi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) Bogdan Gabrovec zatrdila, da je v vseh dozdajšnjih razgovorih predsednik vlade Janez Janša izražal podporo projektu BŠP.

V projekt do danes vložili več kot 12 milijonov evrov

Pečečnikovo podjetje Elektronček ima 59-odstotni delež v BŠP, Mestna občina Ljubljana (Mol) 28-odstotnega, tretji partner OKS pa 13-odstotnega. Zadnji zaradi deleža pri lastništvu zemljišč. Skupaj je bilo do zdaj v projekt BŠP vloženih že več kot 12,4 milijona evrov.

Predsednik OKS Gabrovec je povedal, da ostajajo partnerji BŠP tudi naprej, po Pečečnikovih besedah pa to velja tudi za Mol. Gabrovec je pojasnil, da si OKS obeta prostore za svoje delovanje, za panožne in druge športne organizacije ter za slovenski olimpijski športni center.

Plečnikov štadion Posel danes Pečečnik bo pojasnil, kaj bo naredil z bežigrajskim stadionom

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin