SiolNET. Novice Slovenija
5,59

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pečečnik ostal brez gradbenega dovoljenja za Plečnikov stadion

5,59

termometer

Bežigrajski športni park (BŠP)
Vizija Joca Pečečnika za Plečnikov stadion. Foto: Bežigrajski športni park (BŠP)

Več kot desetletje dolga kalvarija poslovneža Joca Pečečnika za prenovo Plečnikovega stadiona za Bežigradom v Ljubljani se očitno ne bo kmalu končala. Kot so sporočili iz civilne pobude prebivalcev, ki živijo v okolici stadiona, je ministrstvo za okolje in prostor zavrnilo zahtevo za izdajo gradbenega dovoljenja projektu Bežigrajski športni park.

Ministrstvo za okolje je zavrnilo zahtevo za gradbeno dovoljenje za projekt Bežigrajski športni park (BŠP), ki naj bi po željah podjetnika Joca Pečečnika zrasel na mestu, kjer je danes nogometni stadion arhitekta Jožeta Plečnika.

Zavod za varstvo kulturne dediščine spremenil mnenje

Več kot desetletni boj Pečečnika za oživitev enega izmed nekdanjih športnih središč Ljubljane je velik udarec dobil že marca lani, ko je ministrstvo za kulturo odpravilo pozitivno kulturnovarstveno mnenje za projekt. Pred dvema tednoma pa je ministrstvu sledil tudi Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije (ZVKDS), ki je izdal novo mnenje o projektu, tokrat negativno.

Plečnikov stadion Novice Plečnikov stadion med najbolj ogroženimi kulturnimi objekti v Evropi

Ponovno pridobivanje dovoljenj

Projekt BŠP je sicer kulturnovarstveno soglasje že imel, a kot je tedaj za STA pojasnila Anja Markovič, ki pri projektu BŠP skrbi za odnose z javnostmi, so morali, ko so pri ministrstvu za okolje in prostor podali zahtevo za izdajo integralnega gradbenega dovoljenja za projekt, kulturnovarstveno soglasje pridobiti na novo. 

Plečnikov stadion Novice Plečnikov stadion na seznamu najbolj ogroženih primerov kulturne dediščine Plečnikov stadion za Bežigradom Novice Pečečniku zavrnili načrt za Bežigrajski športni park

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin