SiolNET. Novice Slovenija
0,37

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Belokranjci ob reki Kolpi že štiri leta živijo z žico #video

0,37

termometer

Belokranjci ob reki Kolpi so že štiri leta prisiljeni živeti z ograjo z bodečo žico. Ta ilegalnih prehodov meje ne preprečuje, močno pa pri delu na njivah in pašnikih ovira tamkajšnje prebivalce. Hkrati ostaja tudi sramotni opomin pred prazniki in prihajajočo turistično sezono, opozarjajo.

Na celotni meji s Hrvaško je bilo doslej postavljenih 176 kilometrov tehničnih ovir, ob Kolpi v Beli krajini dobrih 20 kilometrov. Lastnikom 292 zemljišč, na katerih je postavljena ograja, država povrne v povprečju približno 70 evrov odškodnine, poročajo v oddaji Danes na Planetu.

Bela krajina je za migrante, ki intenzivno prodirajo iz smeri Bosne, najbližja točka slovenskega ozemlja, s tem pa tudi priložnost vstopa v schengenski prostor.

Država je leta 2015 ob Kolpi začela postavljati rezilno žico in kasneje še panelno ograjo, da bi s tem omejili ilegalne prehode. V praksi to ne deluje, pravijo domačini.

Joško Joras Novice Joras ne more do pitne vode, krivi implementacijo arbitražnega sporazuma Facebook, prisluškovanje Novice So Hrvati prisluškovali slovenskim novinarjem? #arbitraža Bodeča žica, meja, migranti Novice V EU lani prišlo najmanj ilegalnih migrantov v zadnjih petih letih

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin