SiolNET. Novice Slovenija
5,76

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Anže Logar namerava do poletja ustanoviti novo politično platformo

5,76

termometer

Anže Logar | Z SDS ne bo zaključil, je dejal Logar, a gre "na pot za več, ne pot za manj."  | Foto: Ana Kovač
Z SDS ne bo zaključil, je dejal Logar, a gre "na pot za več, ne pot za manj." Foto: Ana Kovač

Anže Logar naj bi do poletja oblikoval nekakšno platformo sodelovanja, je o načrtih za čas po kandidaturi za predsednika države povedal v pogovoru za 24ur. Imena še ni razkril, bo pa na njej tekla široka razprava o ključnih temah razvojne narave. Tega, ali bo sodeloval z Janezom Janšo, ni ne potrdil ne zanikal. 

"Smo na pragu nečesa velikega," je Anže Logar dejal po predsedniških volitvah lani decembra, ko se je nazadnje pojavil v javnosti. 

Planet 18 Planet TV Kdo je najbolj priljubljen politik pri nas? #video

O katerih temah bo tekla razprava na platformi, bo odvisno tudi od ljudi, je dejal Logar.  | Foto: Ana Kovač O katerih temah bo tekla razprava na platformi, bo odvisno tudi od ljudi, je dejal Logar. Foto: Ana Kovač Ker meni, da sta javni prostor in politična sfera v Sloveniji preveč binarna, in ker si po njegovem ljudje željo, da se politiko proti spremeni v politiko sodelovanja, namerava do poletja ustanoviti platformo sodelovanja. "Neko obliko široke razprave o ključnih temah, ki so razvojne narave, ki terjajo analizo aktivnega stanja, potem pa mogoče rešitve, ki vključujejo najširši mogoči spekter sogovornikov," je dejal za 24ur in poudaril, da se ne bo omejeval z nobeno svetovnonazorsko opredelitvijo. 

Tema razprav bodo gospodarstvo, zunanjepolitična usmeritev Slovenije, politični dialog, volilni sistem, je še dejal. A razpravo o ključnem sporočilu namerava najprej opraviti s širšim krogom posameznikov. "Kot neka iniciativa, ki naj ima čim širšo podporo, ne le vidnejših predstavnikov, ampak ljudi," je dejal. 

Tanja Fajon, Anže Logar Novice Fajonova: Slovenijo vračamo v jedro EU. Logar: EU takšne kvalifikacije ne pozna.

S SDS ne bo opravil

Ustanavljanje platforme ne pomeni, da je končal pot v SDS. "Te stvari se ne izključujejo. Jaz grem na pot za več, ne na pot za manj. Ne grem v ločitev enega in drugega. Težko verjamem, da bi iniciativo, ki želi ljudi povezati onkraj politike, posamezne sogovornike nekdo ocenil kot nekaj, kar škoduje posamezni politični opciji," je še povedal.

Na vprašanje, ali se je o ustanovitvi platforme posvetoval s prvakom SDS Janezom Janšo in stranko, je odgovoril, da mu je zadevo "omenil". "Posvetujem pa se s tistimi, s katerimi se srečujem in pogovarjam o teh stvareh," je povedal.

Novice Ponavljajoče se ravnanje stranke SDS vzrok za odločitve volivcev? #video

Janša je sicer v eni izmed oddaj na 24ur na vprašanje, ali Logarja vidi kot svojega naslednika, dejal: "Vse opcije so odprte."

"Njegov odgovor si razlagam natanko tako, kot je bil izrečen – vse opcije so odprte," je še komentiral Logar. 

Volilni štab Anže Logar. Romana Jordan, Eva Irgl Novice Anže Logar: Če bo storila to, potem bo Nataša Pirc Musar dobra predsednica #video Anže Logar Novice Anže Logar odstopil kot šef ljubljanskega odbora SDS Letni posvet slovenske diplomacije. Tanja Fajon Novice Fajonova odpravlja Logarjevo zunanjepolitično strategijo #video

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin