SiolNET. Novice Slovenija
4,60

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ali bi morala Slovenija uvesti šesturni delovnik? #video

4,60

termometer

Prva slovenska podjetja že uspešno eksperimentirajo s šesturnim delovnikom in celo z neomejenim plačanim dopustom.

V oddaji Argument na Planetu so o skrajšanem delovniku razpravljali Miha Feguš, direktor podjetja Donar s šesturnim delovnikom, generalni sekretar Združenja delodajalcev Igor Antauer in generalni sekretar Sindikata delavcev trgovine Ladi Rožič.

Feguš je povedal, da so se za ta korak odločili predvsem zato, ker lahko v šestih urah naredijo to, kar drugi v osmih. Ob tem se pojavljajo vprašanja o produktivnosti. Direktor podjetja pravi, da je produktivnost le en vidik. "Če ljudje niso zdraviti in spočiti, potem tudi produktivnosti ni," dodaja.

Po 14. uri je podjetje prazno

Po 14. uri v tem večkrat nagrajenem pohištvenem podjetju ne najdete nobenega delavca več. Kot pravi direktor Feguš, so ljudje tako prej s svojimi družinami, manj je težav, bolj so spočiti. "Seveda pa si tudi na dolgi rok želimo, da bi ostali v podjetju," pravi Feguš, ki poudarja, da v vseh panogah šesturni delovnik ni mogoč.

V oddaji Argument na Planetu so o skrajšanem delovniku razpravljali generalni sekretar Združenja delodajalcev Igor Antauer, Miha Feguš, direktor podjetja Donar s šesturnim delovnikom, in generalni sekretar Sindikata delavcev trgovine Ladi Rožič. | Foto: Peter Susič V oddaji Argument na Planetu so o skrajšanem delovniku razpravljali generalni sekretar Združenja delodajalcev Igor Antauer, Miha Feguš, direktor podjetja Donar s šesturnim delovnikom, in generalni sekretar Sindikata delavcev trgovine Ladi Rožič. Foto: Peter Susič

Kaj pravijo slovenske stranke?

V oddaji so preverjali tudi, koliko je v Sloveniji politične volje, da bi poskusili s šesturnim delovnikom.

SNS Neustrezno, finančni zlom podjetij
NSi Čim manj omejitev
SDS Nerealno, premajhna konkurenčnost
LMŠ Uskladitev na ravni EU
SAB Nadzorovano, odločitev posameznih podjetij
DeSUS Postopnost
SMC Neopredeljeni, analiza in javna razprava
SD Podpiramo
LEVICA Poskusno 35-urni delovnik

V oddaji so predstavili tudi zgodbo trgovca, ki si svojih šefov kljub hudim kršitvam preprosto ne upa prijaviti inšpektorjem. Na pogovor je privolil pod pogojem, da mu zakrijemo identiteto.

u Novice Je v udarjanju z zastavo ob tla lahko karkoli patriotskega? #video #Argument
Vso oddajo Argument, ki je na sporedu vsak četrtek ob 21. uri, si lahko na Planetu ogledate tudi s funkcijo ogled nazaj.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin