SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Aleksandra Pivec o kurbi in spodnjih hlačkah Jožeta P. Damijana

10

termometer

Aleksandra Pivec
Foto: Planet TV

Nekdanja predsednica DeSUS in kmetijska ministrica Aleksandra Pivec je na družbenem omrežju Facebook obračunala z vodilnim pobudnikom Koalicije ustavnega loka (KUL) Jožetom P. Damijanom in političnima tekmicama, ki ga podpirata.

Aleksandra Pivec v objavi z naslovom "Kul" odnos do žensk ali kaj pomeni črka P!? ugotavlja, da je prav neverjetno opazovati, kako predsednici strank tako imenovane koalicije KUL vneto in odločno podpirata Jožeta P. Damijana kot kandidata za novega predsednika vlade. "Res je tudi, da temu, da je P. Damijan zares kandidat za to funkcijo, praktično ne verjame nihče več," zapiše in dodaja, da to zdaj sploh ni pomembno.

Nadaljuje, da sta se predsednica stranke SAB Alenka Bratušek in še posebno predsednica SD Tanja Fajon že večkrat predstavljali tudi kot ženski, ki trdno stojita za pravicami ter spoštljivemu odnosu do žensk. "To je zagotovo pohvalno ter vredno podpore. Toda žal so to zgolj besede. Njuna dejanja namreč ne govorijo v prid zaščiti ženskih pravic in dostojanstva žensk oziroma njuna načela padejo takoj, ko se začne kupčkanje za vpliv in položaje," je kritična do nekdanjih političnih tekmic.

Besedni zaklad izbranca elit se ji ne zdi primeren

Pivčeva izpostavlja, da je v času njenega ministrovanja Damijan zapisal nekaj nizkotnih in primitivnih komentarjev na njen račun. Med drugimi je zapisal: "… Šla bo kot kurba s plesa, ko je JJ ne bo več potreboval…" in "… Je zgolj oportunistka, ki je dobila svojih 5 minut v SLO politiki. Za teh 5 minut bi dala tudi spodnje hlačke, kaj šele, da miži ob fašistični ideologiji. …"

Jože P Damijan tvit Novice Žaljiv tvit ekonomista Damijana o Pivčevi: Šla bo kot kurba #video

Ob tem se Pivčeva sprašuje, ali se komurkoli to izbrano besedišče in besedni zaklad Damijana, izbranca elit za predsednika vlade, zdita primerna? A se ob tem slovenska in tudi tuja javnost nista nikoli zamislili nad ravnjo komunikacije človeka, ki naj bi kot kandidat za predsednika vlade predstavljal in zastopal tudi ugled države in njenih ljudi?

Sama bi se na blatenje žensk zagotovo odzvala

Sama odgovarja, da tudi Fajonove in Bratuškove ter nobenega od predstavnikov političnih strank, kakor tudi ne medijev, ti zapisi niso zmotili, kaj šele, da bi si zaslužili kakšno podano stališče.

"Še več, danes avtorja teh primitivnih in žaljivih komentarjev složno podpirajo za novega predsednika vlade. Načelnost in boj za spoštljiv odnos do žensk s strani političnih kolegic pa se očitno končata pri politični in ideološki obremenjenosti!," je kritična.

Zdravko Počivalšek Novice SMC zavrnila ponudbo Damijana: Nismo na prodaj

Pivčeva zagotavlja, da bi se sama v primeru takšnega ali podobnega zapisa z namenom blatenja Fajonove, Bratuškove ali katerekoli ženske z veliko verjetnostjo ostro odzvala. Avtorja tovrstnih nekulturnih in žaljivih zapisov pa povprašala, ali je že kdaj slišal za spoštljiv odnos do žensk.

Aleksandra Pivec Novice Pivčeva odstopila kot ministrica in izstopila iz DeSUS #video

P kot Primitivec

"Res je, da znamo biti ženske močne kakor jeklo in prenesti marsikaj, vendar to ne pomeni, da moramo prenašati žaljive in omejene komentarje prepotentnih moških," je zapisala. Objavo zaključi s tem, da se je večkrat spraševala, kaj pri Damijanu pomeni črka P. v njegovem imenu. "Ob vsem tem mi pride na misel, da bi ta P lahko bil tudi kratica za P, ki pomeni Primitivec."

"KUL" ODNOS DO ŽENSK ali KAJ POMENI ČRKA P!? ⁉️

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 97
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin