SiolNET. Novice Slovenija
0,24

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ajdovski gasilci imajo po devetih mesecih vsega dovolj #video

0,24

termometer

Štirinajst ajdovskih gasilcev ima po devetih mesecih vsega dovolj. Njihovi kolegi po državi so bili v tem obdobju deležni sicer skromnih povišanj slabih plač, njim pa bi zaslužek z novo pogodbo še nižali. Najmanj dve leti staremu sporu z občino ni videti konca.

Gre za znižanje položajev 14 zaposlenih poklicnih gasilcev in s tem tudi plač. To so ravno tista delovna mesta, zaradi katerih so poklicni gasilci protestirali pred poslopjem vlade in za katera so tudi dobili dvig plačnih razredov. Kolikokrat so se ajdovski gasilci že sestali z županom Tadejem Beočaninom na to temo, ne vedo povedati, pogoji zanje pa so vse slabši, so poročali v oddaji Planet Danes na Planet TV.

požar gasilec gasilci Novice Najbolj obremenjenim gasilcem v vsej Sloveniji hočejo znižati plače #video

Govorimo o 1.361 evrih, kolikor bi občina kot ustanoviteljica privarčevala na mesec, zaposleni pa bi kljub temu morali obdrżati vse obveznosti in nositi enako odgovornost kot doslej. Tudi revizija, na katero se sklicuje župan, je opozorila, da gasilci že vsaj 10 let niso ustrezno napredovali ne po nazivih ne po plačnih razredih.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 33
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin