SiolNET. Novice Slovenija
0,43

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Najbolj obremenjenim gasilcem v vsej Sloveniji hočejo znižati plače #video

0,43

termometer

Ajdovski poklicni gasilci so s 358 posredovanji lani zmagali po številu intervencij. Ko se na seznamu obvestil pojavi nov klic, se odpravijo, pa naj gre za odpravljanje posledic burje ali za reševanja domov zaradi poplav. Gre za težaško delo, ki ga opravlja vsega skupaj 14 poklicnih gasilcev.

Oktobra 2012 so šli prvi na teren ob hudih poplavah. Januarja lani, ko je Ajdovščino zadel orkanski veter, so zaspali zadnji. Po številu intervencij je teh 14 gasilcev daleč najbolj obremenjenih v državi. V zadnjih petih letih so šli na teren več kot 1.600-krat. Vsak dan, v ogenj ali mraz.

A prav teh 14 gasilcev je edinih v državi, ki še čakajo na slabih sto evrov povišice. Za vse preostale velja od januarja letos.

Več v oddaji Planet Danes ob 17.55 na Planet TV.
gasilci Novice Gasilce na dan šaljivcev grdo potegnili za nos

Še več, zdaj imajo na mizi nove pogodbe, z nižjimi nazivi in še slabšimi plačami. Štirim jo želijo znižati za 147 evrov, še štirim pa za slabih 89 evrov, da bi občina - to vodi socialni demokrat, ki ima gasilce celo v svojem volilnem programu - na njihovih hrbtih privarčevala slabih tisoč evrov na mesec.

Dejansko bi v Ajdovščini ukinili delovno mesto vodje izmene, vse zaposlene uvrstili po eno stopničko nižje, obveznosti pa pustili. In seveda dobijo nižje plače.

gasilci Novice Sindikat gasilcev: Na brniškem letališču grobo kršijo delavske pravice #video

Gre za sramotno maščevanje direktorja gasilsko-reševalnega centra Mihe Ergaverja, ki se je moral odreči nazivu poveljnika, meni sindikalist David Švarc: "Izkoristil je priložnost in na neki način posegel tudi v vsa preostala delovna mesta, s čisto preprosto degradacijo praktično vseh poklicnih gasilcev."

Gasilci Avtomoto Gasilci s temi vozili še hitreje do ognja #foto #video

Župan Tadej Beočanin kot predstavnik občine, ki je ustanovitelj gasilsko-reševalnega centra, pravi: "Delali bomo pri zadevi naprej. Vsem nam je v interesu, da zadevo rešimo tako, da bomo oboji zadovoljni." Župan je v svoji zadnji volilni kampanji sicer pod sloganom Zavezani Ajdovščini izpostavil ravno podporo gasilcem.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 9
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin