SiolNET. Novice Slovenija
0,19

termometer

  • Messenger
  • Messenger

50-letniku iz Brežic zasegli več sto rastlin konoplje in puško

0,19

termometer

trava
Foto: Policijska uprava Novo mesto

Policija je na območju Brežic opravila hišno preiskavo, v kateri je zasegla 151 rastlin prepovedane konoplje, 1.040 posušenih in svežih delov rastline, pripomočke za gojenje, puško z nameščenim daljnogledom in dušilcem ter 59 nabojev. 50-letnemu osumljencu je policija odvzela prostost in zoper njega vložila kazensko ovadbo.

Policija Novice 43-letniku iz Krškega zasegli puško in konopljo

Kot so sporočili s Policijske uprave Novo mesto, so policisti Brežič zaradi suma posesti prepovedane droge pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja 50-letnega osumljenca.

Med hišno preiskavo, v kateri so sodelovali tudi novomeški kriminalisti in vodnik službenega psa, so v okolici hiše našli in zasegli 151 rastlin prepovedane konoplje, visoke od 60 do 240 centimetrov.

Odvzeli so mu prostost

V notranjosti doma so našli še 1.040 posušenih in svežih delov rastline konoplje, pripomočke za gojenje konoplje, puško z nameščenim daljnogledom in dušilcem ter 59 nabojev. 

1 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
5 / 5

Policija je moškemu odvzela prostost in ga pridržala. Pristojni organi so zoper moškega vložili kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog ter kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksplozivov. Osumljenca bodo privedli k preiskovalnemu sodniku, so še sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin