Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 2. 2024,
13.49

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

Natisni članek

regres božičnica prodajalec Slovenija HOFER plača

Ponedeljek, 19. 2. 2024, 13.49

2 meseca, 1 teden

V štirih letih se jim je plača zvišala za 400 evrov bruto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58
Prodajalec Hofer | Foto Hofer

Foto: Hofer

Bruto plača Hofer prodajalca za 40 ur na teden se je v zadnjih štirih letih zvišala za več kot 400 evrov bruto, so sporočili iz službe za odnose z javnostjo. 

Pri Hoferju so tudi letos s 1. januarjem vsem sodelavcem v prodaji, logistiki in upravi zvišali plače. "Tako bruto plača prodajalca v najvišjem plačilnem razredu za 40 ur na teden prvič presega dva tisoč evrov bruto, natančneje 2.005 evrov bruto, njihova plača pa se je v zadnjih štirih letih zvišala za več kot 400 evrov bruto. Plača Hofer prodajalca tako v letu 2024 za kar 750 evrov oziroma 60 odstotkov presega minimalno slovensko plačo," so navedli v sporočilu za javnost. 

Dodali so tudi, da bodo zaposleni prejeli tudi visok regres v višini 1.800 evrov in višjo božičnico, ki bo letos 400 evrov bruto. 

"Ponosni smo, da lahko našim sodelavkam in sodelavcem vsako leto znova zagotavljamo enega najvišjih plač v Sloveniji med trgovci z živili. S tem na eni strani dvigujemo ugled poklica prodajalca in na drugi zadovoljstvo naših zaposlenih. Da smo na pravi poti, potrjujejo tudi rezultati zadnje anonimne ankete, saj se je indeks splošnega zadovoljstva v podjetju Hofer povišal na kar 89 odstotkov," je poudarila Petra Štrukelj, ki vodi področje HR v podjetju. 

Nihče od zaposlenih ne prejema minimalne plače

Navedli so še, da diskontni trgovec že vse od vstopa na slovenski trg leta 2005 zaposlenim nudi nadpovprečna plačila v trgovski panogi. Prav nihče od več kot dva tisoč zaposlenih ne prejema minimalne plače, ravno obratno - za manj delovnih ur (povprečno 30 ur na teden v prodaji) prejemajo precej višjo plačo od slovenske minimalne plače za 40 ur na teden.

Hoferjev prodajalec po novem za 30 ur na teden v najvišjem plačilnem razredu prejme 1.503,66 evra bruto, kar za 19,92 odstotka presega slovensko minimalno plačo za 40 ur na teden (1.253,90 evra bruto). Tako za četrtino krajši delovnik prejme petino višje plačilo.

Hoferjev prodajalec po novem za 30 ur na teden v najvišjem plačilnem razredu prejme 1.503,66 evra bruto, kar za 19,92 odstotka presega slovensko minimalno plačo za 40 ur na teden (1.253,90 evra bruto).  | Foto: Hofer Hoferjev prodajalec po novem za 30 ur na teden v najvišjem plačilnem razredu prejme 1.503,66 evra bruto, kar za 19,92 odstotka presega slovensko minimalno plačo za 40 ur na teden (1.253,90 evra bruto). Foto: Hofer

Podjetje jim zagotavlja tudi maksimalno neobdavčeno nadomestilo za prehrano, ki znaša 7,96 evra na dan in vplačilo v drugi pokojninski steber - 420 evrov na leto. 

Dodatna ugodnost za zaposlene pri trgovcu je možnost vključitve v Hofer (po)polni delovni čas. Kot so pojasnili, gre za zaposlitev za krajši, povprečno 30-urni delovnik z vsemi ugodnostmi zaposlitve za polni delovni čas (polna pokojninska doba, polni regres itd.). Konec januarja 2024 je bilo vanj vključenih že več kot 90 odstotkov vseh Hoferjevih sodelavk in sodelavcev iz prodaje in logistike, to možnost pa imajo tudi zaposleni v upravi.

Trgovec poleg nadpovprečnega plačila in možnosti krajšega delovnika zaposlenim ponuja še številne ugodnosti, s čimer skrbi za njihovo splošno zadovoljstvo. Ena od priljubljenih Hofer ugodnosti je tudi sabbatical, ki ga lahko koristijo prav vsi zaposleni, ki so v podjetju pet aktivnih let ali več. Letos so ga podaljšali kar na 12 mesecev (prej največ šest mesecev), zaposleni pa se lahko na daljši oddih od dela odpravijo na vsakih pet let in ne le enkrat, kot je veljalo do zdaj.

HOFER_prodaja (3)_1200
Novice Tukaj prodajalec prejme 2.005 evrov bruto
mobitel
Novice Ta mobilni operater nikoli ne podraži cen paketov
Andrej Hofer
Trendi Andrej Hofer priznal, da se je zaradi alkohola zdravil v psihiatrični bolnišnici #video
Ne spreglejte