Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 3. 2021,
10.42

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,73

34

Natisni članek

železniška proga železnice Kolektor drugi tir

Četrtek, 4. 3. 2021, 10.42

2 leti, 2 meseca

Petriču se obeta eden od največjih gradbenih poslov v državi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,73

34

Stojan Petrič | Najcenejšo ponudbo za gradnjo kraškega dela drugega tira je oddal Kolektor CPG, ki ga prek družbe Kolektor obvladuje Stojan Petrič. | Foto STA

Najcenejšo ponudbo za gradnjo kraškega dela drugega tira je oddal Kolektor CPG, ki ga prek družbe Kolektor obvladuje Stojan Petrič.

Foto: STA

Do izteka roka za oddajo finančnih ponudb za prvi, kraški del gradbenih del za drugi tir med Divačo in Koprom, sta konzorcija pod vodstvom avstrijskega Strabaga ter domačega gradbinca Kolektor CPG, ki ga prek družbe Kolektor obvladuje Stojan Petrič, oddala ponudbi v višini nekaj manj kot 463,5 milijona evrov in nekaj nad 403,6 milijona evrov. Ponudbi sta veljavni, so sporočili iz družbe 2TDK. Na drugi strani pa svoje ponudbe ni oddal turški Cengiz, ki v Sloveniji gradi drugo cev predora Karavanke. Vse kaže, da bo posel na kraškem delu drugega tira dobil Petričev Kolektor, ki je oddal najnižjo ponudbo.

Rok za oddajo finančnih ponudb za glavna gradbena dela na odseku med Divačo in Črnim Kalom se je iztekel ob 10. uri.

Slabih 60 milijonov evrov razlike v ponudbi

Oddani sta bili ponudbi Strabaga v sodelovanju z nemškim podjetjem Ed Züblin in turško družbo Gülermak Agir ter Kolektorja CPG v sodelovanju s turškima podjetjema Yapi Merkezi in Özaltin. Prvi konzorcij je ponudil ceno 463.486.619,28 evra, drugi konzorcij pa 403.613.361,12 evra. Ponujeni ceni sta brez DDV, navaja STA.

Stojan Petrič
Novice V Kolektorju obtožnico zoper Petriča ocenili kot neutemeljeno

2TDK bo zdaj izvedel preveritev ponudb

Limitirana vrednost za odsek je 472 milijonov evrov, zato sta ponudbi veljavni. 2TDK bo zdaj izvedel preveritev ponudb in postopek nadaljeval skladno z zakonom o javnem naročanju. V družbi ocenjujejo, da je ponudbe mogoče pregledati v roku desetih dni.

2TDK je sicer usposobljenost za sodelovanje v drugi fazi javnih naročil za gradbena dela na odsekih nove železniške povezave med Divačo in Črnim Kalom ter med Črnim Kalom in Koprom poleg omenjenima konzorcijema priznal še turškemu Cengizu, ki v Sloveniji že gradi drugo cev karavanškega predora.

Stojan Petrič
Novice Tožilstvo vložilo obtožnico proti Stojanu Petriču

Rok za oddajo ponudb za drugi odsek se izteče v ponedeljek

Za drugi, primorski odsek drugega tira, torej med Črnim Kalom in Koprom, je podaljšani rok za oddajo ponudb do 8. marca. Državna revizijska komisija mora namreč še odločiti o revizijskem zahtevku Gorenjske gradbene družbe na izbor usposobljenih izvajalcev za ta odsek. Ta teden je komisija že zavrnila revizijski zahtevek tega podjetja, ki se nanaša na del med Divačo in Črnim Kalom, še navaja STA.

Ne spreglejte