Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 6. 2023,
21.11

Osveženo pred

10 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

München Dunaj Riko

Sreda, 21. 6. 2023, 21.11

10 mesecev, 1 teden

Riko postavlja skladišče kulis za bavarsko državno opero

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Gradnja skladišča v Münchnu | Direktor podjetja Riko Janez Škrabec je poudaril, da gre za enega prvih zahodnoevropskih trgov, kamor je Riko vstopil, zato je sodelovanje pri tem projektu toliko bolj pomembno. | Foto Mediaspeed

Direktor podjetja Riko Janez Škrabec je poudaril, da gre za enega prvih zahodnoevropskih trgov, kamor je Riko vstopil, zato je sodelovanje pri tem projektu toliko bolj pomembno.

Foto: Mediaspeed

Predstavniki bavarske vlade so v ponedeljek v mestu Poing v bližini Münchna proslavili postavitev strehe na prenovljenem in razširjenem skladišču kulis za Bavarsko državno opero v Münchnu. Projekt, kot glavni izvajalec sodeluje podjetje Riko, ta pa je k sodelovanju povabil tudi druga slovenska podjetja, je skupaj z nakupom zemljišča in gradbenimi deli vreden 35 milijonov evrov.

Riko je dobil naročilo za dobavo in montažo jeklene konstrukcije celotnega objekta s streho in fasado, pa tudi dobavo in montažo avtomatsko vodenega visokoregalnega skladišča. Posel je vreden več kot 15 milijonov evrov.

Novo skladišče, ki bo nadgradilo obstoječe, ima jekleno regalno konstrukcijo za 440 skladiščnih mest za posebne zabojnike za kulise, posebno dvižno platformo za dostavo in odpremo zabojnikov ter avtomatsko regalno dvigalo, ki je posebej razvito za manipuliranje teh zabojnikov.

Riko je torej projektiral in dobavil tehnološko opremo. Trenutno potekata montaža in zagon, vzpostavljajo se povezava z obstoječim skladiščnim sistemom ter integracija in razširitev IT sistema za upravljanje skladišča. Dela naj bi bila predvidoma končana spomladi prihodnje leto.

Gradnja skladišča v Münchnu | Foto: Mediaspeed Foto: Mediaspeed Ključni podizvajalci v projektu so slovenska podjetja Iskra Impuls, Monter Kocjan, Schwarzmann ter nemška proizvajalca Bueter Hebetechnik in Altmann. Riko bo štiri leta po izgradnji sistem tudi vzdrževal.

Kot je za STA povedal bavarski minister za bivanje, gradnjo in promet Christian Bernreiter, je nadgradnja skladišča izrednega pomena za Bavarsko, ki se ponaša s svojo kulturo. "V Poingu izdelujejo in hranijo unikatne odrske dekoracije, s prizidkom pa bomo tu hranili vse dekoracije opere," je dejal. Ob tem je izrazil veselje, da so ravno slovenska podjetja tista, ki gradijo skladišče. "Gospodarsko sodelovanje med Slovenijo in Bavarsko je odlično, takšni projekti pa so še nadgradnja," je dejal.

Direktor podjetja Riko Janez Škrabec pa je dejal, da se je Riko uveljavil kot kakovosten in tehnološko dovršen ponudnik naprednih tehnoloških rešitev za avtomatizirane skladiščne in intralogistične sisteme. "Bogato inženirsko znanje in izkušnje s številnih uspešnih projektov doma in v tujini nam omogočajo razvoj unikatnih naprednih konceptov tehnoloških rešitev ter njihovo zanesljivo izvedbo. To je naša konkurenčna prednost tudi na zahtevnem nemškem trgu. Gre za enega prvih zahodnoevropskih trgov, kamor je Riko vstopil, zato je sodelovanje pri tem projektu toliko bolj pomembno," je dejal.

Gradnja skladišča v Münchnu | Foto: Mediaspeed Foto: Mediaspeed

Ne spreglejte