Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 6. 2015,
12.34

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Telekom Slovenije SDH EBRD prodaja

Sreda, 3. 6. 2015, 12.34

7 let, 2 meseca

Neuradno: Uprava SDH potrdila prodajo Telekoma Slovenije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Uprava Slovenskega državnega holdinga (SDH) je po neuradnih, a zanesljivih podatkih odobrila prodajo 75-odstotnega deleža Telekoma Slovenije britanskemu skladu Cinven, pišejo Finance.

Kot v Financah piše Petra Sovdat, je uprava na današnji seji prodajo potrdila, zdaj pa so na vrsti nadzorniki SDH, ki naj bi se predvidoma sestali že jutri. Na SDH sicer navedb do konca postopka ne komentirajo.

Cinven odločitev pričakuje do 10. junija Britanski zasebni naložbeni sklad Cinven sicer pričakuje odločitev SDH glede ponudbe za večinski delež v Telekomu Slovenije do 10. junija. K sodelovanju so povabili tudi Evropsko banko za obnovo in razvoj.

V Cinvenu poudarjajo, da so zelo dober strateški vlagatelj za največjega slovenskega telekomunikacijskega operaterja. Cinven je do aprilskega izteka roka edini oddal zavezujočo ponudbo za okrog tričetrtinski delež v Telekomu Slovenije. Sledila so pogajanja, Cinven pa je nato izboljšano končno ponudbo podal 22. maja.

Zdaj pričakujejo, da bodo prodajalci – v imenu teh postopek prodaje vodi SDH – odločitev sprejeli do 10. junija. Cinvenova ponudba namreč velja do 10. junija, zaradi omejitev na strani svojih virov financiranja se Cinven po omenjenem datumu ne more zavezati k izpolnitvi ponudbe.

EBRD proučuje sodelovanje s Cinvenom EBRD proučuje možnost sodelovanja s Cinvenom pri nakupu Telekoma Slovenije, so danes potrdili v banki. Cinven si od EBRD želi sodelovanja pri financiranju posla, vendar v EBRD do danes še niso sprejeli odločitve o morebitnem sodelovanju.

"EBRD ocenjuje, da je Telekom Slovenije zelo primeren za privatizacijo," so zapisali v EBRD in spomnili, da je banka v zadnji strategiji za Slovenijo, sprejeti lani, izrazila pripravljenost za pomoč pri privatizaciji in prestrukturiranju podjetij z zdravimi poslovnimi modeli.

Ne spreglejte