Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 7. 2017,
4.02

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,75

3

Natisni članek

klub Cirkus Kolosej Aleš Prestor kino Vič

Petek, 7. 7. 2017, 4.02

6 let, 7 mesecev

Na prodaj dom najbolj vročega nočnega kluba v Ljubljani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,75

3

klub Cirkus | Foto STA

Foto: STA

Prostori nekdanjega kina Vič, v katerem že šesto leto gostuje nočni klub Cirkus, priljubljeno zbirališče zabave željnih Ljubljančanov, bi lahko v kratkem dobili novega lastnika.

V skupini KD Group so se namreč odločili za odprodajo nepremičnine v središču mesta, ki je v njihovih rokah že od leta 1997, odkar so prevzeli Ljubljanske kinematografe.

Za stavbo, ki se lahko uporablja kot kinodvorana, koncertna dvorana, operna hiša, gledališče, dvorana za družabne prireditve ali nočni klub, pričakujejo 1,5 milijona evrov.

To je le malce več od cene, po kateri jo je Adriatic Slovenica leta 2013 kot naložbeno nepremičnino odkupila od sestrskega podjetja KD Kvart.

Nočni klub ostaja

V prostorih, ki so na prodaj, trenutno deluje priljubljeni nočni klub Cirkus.

Ta je odprl vrata jeseni 2011, od tedaj pa se je v njem zvrstilo več kot 700 glasbenih, modnih, medijskih, filmskih in vseh drugih dogodkov.

Uveljavil se je kot "najbolj priljubljeno zbirališče nočnih ptičev v Ljubljani", pravijo v klubu. V njem so nastopili svetovno priznani didžeji, kot so Clean Bandit, WolfPack, Sander van Doorn, Alex Gaudino in David Morales.

Aleš Prestor, klub Cirkus | Foto: Thinkstock Aleš Prestor, klub Cirkus Foto: Thinkstock Tudi če bo prišlo do prodaje nepremičnine, to ne pomeni zaprtja nočnega kluba, saj bo novi lastnik "kupil" tudi pogodbo z dosedanjim najemnikom. To je Aleš Prestor, ki ima pod okriljem že vrsto ljubljanskih klubov in lokalov. Med drugim Slovensko hišo in Centralno postajo, v letu 2015 pa je prevzel tudi legendarno študentsko diskoteko K4.

Po dostopnih informacijah ima klub Cirkus sklenjeno dolgoročno najemno razmerje. Kdaj se izteče in kdaj se bo moral Prestor začeti pogajati o njenem podaljšanju, še preverjamo. Prvi mož kluba ni bil dosegljiv za komentar.

Prestorjevi klubi delujejo pod okriljem podjetja Zmešaj si, ki je zaradi odprtja novih klubov v zadnjih treh letih skoraj potrojilo promet. V lanskem letu je ustvarilo že 3,3 milijona evrov prihodkov od prodaje in vsega 26.000 evrov čistega dobička. 

Zaprli kino Vič, ki je ustvarjal dobiček

Do leta 2011 je v prostorih nočnega kluba Cirkus deloval Kinoklub Vič.

Upravljal ga je ljubljanski Kolosej, ki ga obvladuje Sergej Racman, eden od ustanoviteljev finančne družbe KD Group. Ta je bila dolgo časa tudi lastnica Koloseja, leta 2008 pa ga je predala Racmanu. KD Group je do danes ostal lastnik nekaterih nepremičnin, v katerih so delovali (nekdanji) Kolosejevi kinematografi.

Kolosej v Ljubljani | Foto: STA , Foto: STA , Čeprav je kino Vič posloval pozitivno, obisk pa je nenehno rasel, so se v KD Group odločili za njegovo preoblikovanje v večnamenski kulturni klub, namenjen kongresom in gostilniški ponudbi ter večerni zabavi s koncerti in didžejevskim programom.

Tedaj so bili prostori v lasti podjetja KD Kvart, kjer so očitno ocenili, da bi bilo zanje bolj donosno, če bi v njem namesto kinematografa deloval nočni klub. V letu 2013 pa jih je KD Kvart prodal sestrski družbi Adriatic Slovenica za dobrih 1,4 milijona evrov. Dejansko je bila koprska zavarovalnica že pred tem ekonomska lastnica nepremičnine, saj je imela na njej vpisano 1,2-milijonsko hipoteko.

Adriatic Slovenica je v lanskem letu z oddajanjem nepremičnin ustvarila 1,6 milijona evrov prihodkov. Samo naložbenih nepremičnin je imela za nekaj manj kot 30 milijonov evrov, kar je predstavljajo štiri odstotke celotnega njenega premoženja.

Ne spreglejte