Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 6. 2024,
13.13

Osveženo pred

2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Natisni članek

bitcoin kriptovalute RobinHood Bitstamp

Četrtek, 6. 6. 2024, 13.13

2 tedna

Američani za 200 milijonov dolarjev kupujejo Bitstamp

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03
Bitstamp | Bitstamp sta ustanovila Nejc Kodrič in Damjan Merlak. Podjetje sta leta 2018 prodala belgijskemu holdingu NXMH, ki je v lasti južnokorejske družbe NXC. | Foto Matic Tomšič

Bitstamp sta ustanovila Nejc Kodrič in Damjan Merlak. Podjetje sta leta 2018 prodala belgijskemu holdingu NXMH, ki je v lasti južnokorejske družbe NXC.

Foto: Matic Tomšič

Ameriška platforma za trgovanje RobinHood za 200 milijonov dolarjev (približno 183 milijonov evrov) kupuje nekdaj slovensko kriptomenjalnico Bitstamp.

RobinHood bo z nakupom Bitstampa postal mednarodni igralec na trgu kriptovalut, so Američani zapisali pri najavi nakupa nekdaj slovenske kriptomenjalnice. Bitstamp ima sicer še vedno večino zaposlenih v Ljubljani.

Po naših neuradnih informacijah so zaposleni za posel izvedeli le 20 minut pred uradno objavo RobinHooda, zanje pa je bila ta informacija presenetljiva, saj naj bi se pred tem govorilo o dokapitalizaciji družbe. Po naših informacijah naj bi jih čudilo tudi nizko vrednotenje Bitstampa.

Posel bo po pričakovanjih Američanov zaključen v prvi polovici leta 2025.

Spomnimo, Bitstamp sta ustanovila Nejc Kodrič in Damjan Merlak. Podjetje sta leta 2018 prodala belgijskemu holdingu NXMH, ki je v lasti južnokorejske družbe NXC. O tem, za koliko je bil takrat Bitstamp prodan, uradnih informacij ni, neuradno pa se je špekuliralo, da naj bi bil posel vreden 350 milijonov evrov. Če to drži, je podjetje v zadnjih letih izgubilo precej vrednosti, kar je bržkone posledica tega, da je na lestvici največjih kriptomenjalnic precej nazadovalo.

Kaj je RobinHood?

Robinhood je ameriška mobilna aplikacija za naložbe v vrednostne papirje, ki ponuja brezprovizijske trgovanje z delnicami, ETF-ji, opcijami in kriptovalutami. Platforma je zasnovana tako, da je preprosta in dostopna za nove vlagatelje, s poudarkom na uporabniku prijaznem vmesniku in funkcijah za učenje. Zaradi ponujanja brezplačnega trgovanja je še posebej priljubljena med malimi vlagatelji. Vrednost družbe znaša skoraj 17,5 milijarde evrov.
Nejc Kodrič
Novice Slovenski kriptomilijonar ob desetine milijonov evrov zaradi Bitstampa
Nejc Kodrič
Novice Slovenski kriptomilijonar pustil službo
Bitcoin
Novice Slovenci pazijo na milijardo evrov vreden kup bitcoinov
Ne spreglejte