SiolNET. Novice Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za volan postavil 8-letno hčerko in jo spodbujal, da pritisne na plin (VIDEO)

1

termometer

Neodgovornega Rusa so nekateri mediji poimenovali kar "najslabši oče na svetu". Na spletu se je namreč pojavil posnetek, ki prikazuje, kako oče svojo 8-letno hčerko priganja, da divja po ledeni cesti.

Dimitrij Mihulčik se je z družino odpravil na vožnjo po zasneženi cesti v bližini ruskega mesta Sankt Peterburg. S tem ne bi bilo nič narobe, če ne bi njega in njegove žene prevažala kar njuna osemletna hčerka. Posnetek prikazuje tako deklico kot merilec hitrosti, večkrat pa se zasliši, kako oče hčerko spodbuja, da naj vozi hitreje, kljub temu da vozilo ves čas nevarno zanaša po cesti, zaradi česar tudi Mihulčik sam s premikom volana nekajkrat popravi položaj avtomobila.

"Dajmo, pospeši! Da, tako, tako. Ali greš vsaj 100 km/h? Ne glej na števec, glej na cesto, samo pritisni na plin, naj te ne bo strah," je mogoče slišati na posnetku. Nihče v vozilu ni bil pripet z varnostnim pasom.

Posnetek je zbudil veliko neodobravanje pri spletnih uporabnikih, čeprav so nekateri, zanimivo, ravnanju očeta celo prikimavali, saj se jim zdi primerno, da se človek nauči voziti že v rosnih letih. Primer je začela preiskovati tudi tamkajšnja policija. Ni še jasno, kakšna kazen čaka starše, glede na rusko zakonodajo naj bi bila za vožnjo brez dovoljenja zagrožena denarna kazen 2.500 rubljev, kar je približno 65 evrov. Več pa v videoposnetku.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin