Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 12. 2012,
10.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Boris Becker Angela Merkel Twitter

Petek, 14. 12. 2012, 10.38

8 let

Boris Becker hvalil Merklovo za prejem Nobelove nagrade za mir

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nekdanji teniški as Boris Becker je postal tarča posmehovanja, ko je na Twitterju hvalil nemško kanclerko Angelo Merkel za prejetje Nobelove nagrade za mir.

Boris Becker, ki je trikrat v karieri osvojil Wimbledon, očitno ni vedel, da je letošnjo Nobelovo nagrado za mir prejela Evropska unija (EU). "Velik občudovalec Angele Merkel! Sem patriot in sem zelo ponosen na to, da je prejela Nobelovo nagrado za mir!" je zapisal na Twitterju.

EU in Angela Merkel sta eno in isto Ko pa mu je nekdo povedal, da Angela Merkel ni dobila nagrade, temveč jo je prejela EU, pa so njegove izjave na Twitterju še bolj stopile v ospredje, saj je zapisal, da sta EU in Merklova pravzaprav eno in isto.

Na Twitterju so ga številni napadli S tem pa je spodbudil val kritik na svoj račun. "Postal bom patriot na isti dan, ko bodo Borisu Beckerju odvzeli državljanstvo zaradi neverjetnega kretenizma," je zapisal eden od uporabnikov Twitterja. "Boris, prevedel sem tvoj tvit in ga delil na neki kitajski spletni strani. Vsi se sprašujejo, ali si vinjen," je napisal drugi uporabnik Twitterja. Nekateri pa so se bolj kot ob to, da je delil napačno informacijo o dobitniku Nobelove nagrade za mir, obregnili ob to, da je patriot. "Boris, če si res takšen patriot, zakaj pa potem plačuješ davke v Švici?" ga je vprašal eden izmed uporabnikov Twitterja, drugi pa: "Boris, bodi pravi patriot in se vrni domov in plačuj davke."

Becker je svoje nasprotnike dodobra izzval Boris pa se je na kritike tudi odzval. "Samo ljubosumje in zamere prihajajo s Twitterja," je napisal teniški as. "Hahahaha … V Londonu rečejo začni živeti," je dodal. Boris Becker ima na Twitterju več kot 142 tisoč sledilcev, o dogajanju na Twitterju pa so ga spraševali tudi nemški mediji. "Neverjetno je, kako ljudje odreagirajo na moje hitre in večinoma spontane tvite. Odzivi kažejo na to, da je Twitter učinkovito sredstvo komunikacije, vsaj zame, saj lahko pridobim veliko prijateljev in oboževalcev ali sovražnikov," je povedal Boris Becker.

Ne spreglejte