SiolNET. Novice Lokalne volitve
10

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Janković se bo potegoval še za četrti mandat ljubljanskega župana #video

10

termometer

Ljubljanski župan Zoran Janković se bo na novembrskih volitvah potegoval za še četrti mandat. Kot je dejal, ga je o tem prepričala velika želja, ki so jo izrazili prebivalci Ljubljane, izjemna ekipa in svetniki njegove liste. Janković je napovedal nekaj večjih projektov, ki ga čakajo v prihodnjem mandatu in za katere pravi, da bodo češnja na torti.

Janković je kot prvi kandidaturo za ljubljanskega župana napovedal na Dvornem trgu in Ljubljančane prosil, da mu namenijo zadostno število podpisov, ki jih potrebuje za vložitev kandidature. Te bodo prihodnji teden zbirali pred upravnimi enotami.

Redne lokalne volitve, na katerih bomo v vseh občinah izvolili člane občinskih svetov in župane, bodo v nedeljo, 18. novembra 2018.

Župan prestolnice je dejal, da je na pretekle dosežke izjemno ponosen. "Uvrščajo nas v sam svetovni vrh po dosežkih, konkurenčni smo v vsem," je poudaril.

Prenovo naj bi doživelo 20 odstotkov vseh cest v Ljubljani

Za prihodnji mandat načrtuje še nekaj večjih projektov, ki pa bodo po njegovih besedah češnja na torti. Na področju infrastrukture je med drugim napovedal gradnjo kanalizacije, kolesarskih stez in obnove cest. Prenovo bo tako skupaj doživelo 20 odstotkov vseh cest v Ljubljani, je dejal.

Otvoritev Gosposvetske ceste v Ljubljani. Novice Janković: Gosposvetska cesta je moj ponos #video

Načrtujejo tudi gradnjo 1.500 novih neprofitnih stanovanj, kar bo zadovoljilo 60 odstotkov želja. Na področju šolstva je napovedal prenovo treh osnovnih šol in gradnjo novega vrtca v Trnovem.

Kulturi Ljubljana namenja 11 odstotkov poračuna

Prav tako bodo prenavljali ljubljanski zdravstveni dom. V Bežigradu ta že dobiva prizidek, "naslednja gradnja bo na Metelkovi, nato bomo zrušili in zgradili nov zdravstveni dom na Rudniku".

Na področju kulture, ki ji Ljubljana namenja 11 odstotkov poračuna, je opozoril na Cukrarno, ki naj bi zaživela v dveh letih, in Rog. "Čim nam bo sodišče izpraznilo Rog, gremo tja z bagri, porušimo stavbe, ki niso predvidene v prenovi, in začnemo obnovo," je dejal.

Damijan Janković Posel danes Jankovićev slamnati mož za več milijonov evrov kupil nekdanjo tovarno pri Mercatorju

Na športnem področju pa je dejal, da čakajo na gradbeno dovoljenje za prenovo atletskega stadiona v Šiški. Prav tako so se dogovorili za projektiranje pokritega olimpijskega bazena Ilirija, kupili so tudi bazen Vevče in porušeni teniški center v Tomačevem. Tega nameravajo obnoviti v javno-zasebnem partnerstvu.

"Brez Ljubljane republika ne bi mogla delovati tako, kot deluje"

Napoved kandidature je sklenil s pozivom, naj se novembrskih volitev udeleži čim večje število ljudi. Dotaknil pa se je še nove vladne ekipe, s katero si obeta dobro sodelovanje. "Brez Ljubljane republika ne bi mogla delovati tako, kot deluje," je dejal.

Damijan Janković, sin ljubljanskega župana Zorana Jankovića za vroče Posel danes Jankovići zavlačujejo s stečajem in kurijo denar upnikov

Komentarji

62

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • Nikoniko1 / 14.09.2018. ob 17:04 +17 - 2

  Izsiljevat ženske za sex, to je eno najbolj podlih dejanj za nas poštene moške.

  +17 - 2
 • Logik_49 / 14.09.2018. ob 17:03 +15 - 1

  smo pa res ubogi, da nismo za župana glavnega mesta sposobni izvoliti svojega človeka, pa še ultra-levičar je

  +15 - 1
 • bor955 / 14.09.2018. ob 17:17 +13 - 2

  Odkar je to bitje župan je mesto totalno degradiralo in edino kar se je povečalo so podgane ki jih zmeraj več !!

  +13 - 2
delitve: 126
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin