SiolNET. Novice Lokalne volitve
0,76

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kandidat SMC za ljubljanskega župana bi manj vlagal v beton in več v ljudi #video

0,76

termometer

Ljubljanski mestni svetnik SMC Dragan Matić se v kandidaturo za župana prestolnice podaja z obljubo, da bo Ljubljana postala najprijaznejše mesto zlasti do prebivalcev. V ospredje svojega programa postavlja četrtne skupnosti, zavzemal pa se bo tudi za prenovo mestnega potniškega prometa ter športne in kulturne infrastrukture.

"Vsa ta leta poslušamo o Ljubljani kot o najlepšem mestu na svetu, in to se je vedno znova skušalo dokazovati z vztrajnim lepotičenjem središča mesta. Po mojem mnenju to ni pravi cilj. Pravi cilj vseh nas bi moral biti, da Ljubljana postane najprijaznejše mesto do vseh, zlasti pa do svojih prebivalcev, tako do tistih, ki živijo v osredju mesta, kot do tistih na obrobju," je dejal Matić na današnji predstavitvi županske kandidature.

Zoran janković Novice Janković v osmih letih izgubil skoraj polovico glasov

Take politike pa po Matičevih besedah ni mogoče doseči z avtoritarnim načinom vladanja, temveč s sodelovanjem in spoštovanjem demokratičnih načel. Kritičen je tudi do aktualne "preudobne županske koalicije, ki je neke vrste tihi glasovalni stroj, ki preprečuje, da bi mestni svet opravljal svoje funkcije".

Anže Logar Novice Kandidaturo za ljubljanskega župana napovedal poslanec SDS Anže Logar

Temelj njegovega programa pod sloganom Manj v beton in cevi, več v ljudi bodo ljudje in četrtne skupnosti, ki bi po njegovem mnenju morale imeti možnost, da določen odstotek proračuna namenijo za tiste potrebe, ki jih vidijo v svojem okolju, ter na ta način postanejo partner mestni upravi in županu.

Anže Logar Novice Janković pričakoval Logarjevo kandidaturo, a se je ne boji #video
Matić bo tretji kandidat, ki bo za županski stolček izzval aktualnega župana Zorana Jankovića. Ta Ljubljano vodi od leta 2006. Pred njim sta kandidaturo napovedala že poslanec SDS in ljubljanski mestni svetnik Anže Logar ter kandidat stranke Dobra država Smiljan Mekicar.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 14
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin