Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 12. 2018,
20.05

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,99

36

Natisni članek

Radenci dolg župan Roman Leljak

Četrtek, 6. 12. 2018, 20.05

5 let, 4 mesece

Do vratu zadolženi Leljak bo vodil občino, ki ji dolguje denar #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,99

36

Letošnje županske volitve so na raven lokalne politike prinesle kar nekaj res zanimivih imen. V Radencih bo županoval kontroverzni raziskovalec povojnih pobojev Roman Leljak, ki pa je, milo rečeno, zadolžen do vratu. Leljak je namreč v osebnem stečaju, njegovi dolgovi znašajo skoraj osem milijonov evrov. Denar dolguje 500 upnikov, ki na poplačilo čakajo že od sredine 90. let, med njimi pa je tudi občina, ki jo bo vodil kot župan.

Visoka zadolženost Romana Leljaka, med njegovimi upniki je tudi občina Radenci, kjer bo po novem županoval, očitno ni bila ovira za njegovo izvolitev v Radencih. Občanov ni zmotilo niti to, da je Leljak zaradi poslovnih goljufij že sedel za zapahi, so poročali v oddaji Planet Danes na Planet TV.

Črnkovič, Balažic in Leljak
Novice Novi župani tudi Črnkovič, Balažic in Leljak

Denar dolguje tudi občini, ki ji bo odslej županoval

Leljak je volivce v Radencih prepričeval s sloganom Skupaj za spremembe. V drugem krogu je prepričal skoraj 53 odstotkov Radenčanov, ki so v nedeljo odšli na volišča. Nad izvolitvijo Leljaka je bil presenečen marsikdo, ki je v preteklosti posloval s kontroverznim publicistom, so še poročali v oddaji.

V osebnem stečaju Leljak največ denarja dolguje bankam in društvu za varstvo upnikom, pa tudi odvetniški družbi Matoz, Mestni občini Maribor in celo občini Radenci, kjer bo odslej županoval. Skupaj se je nabralo za skoraj osem milijonov evrov dolgov.

grobišča
Novice "Morebitne kraje zločinov naj raziskujejo forenziki, ne amaterji"

Leljak: Največji greh je, če grehe ponavljaš

Zgodovino novega župana v Radencih dobro poznajo. V kampanji Leljak svoje preteklosti namreč ni skrival: "Grehi so življenjski, mnogi jih naredijo. Ampak največji greh je, če grehe ponavljaš, če se od grehov nekaj ne naučiš," je novembra povedal za TV Idea.

"Največji greh je, če grehe ponavljaš, če se od grehov nekaj ne naučiš," je za TV Idea konec novembra izjavil takrat še kandidat za župana v občini Radenci Roman Leljak. V nedeljo je v drugem krogu županskih volitev zmagal. | Foto: STA , "Največji greh je, če grehe ponavljaš, če se od grehov nekaj ne naučiš," je za TV Idea konec novembra izjavil takrat še kandidat za župana v občini Radenci Roman Leljak. V nedeljo je v drugem krogu županskih volitev zmagal. Foto: STA ,

Leljak bo v občinsko stavbo kot župan stopil v drugi polovici decembra. Trenutno se namreč mudi v Avstraliji, kamor je odpotoval kmalu po svoji izvolitvi.

Novice Na lastno pest je kopal po grobišču. Grozijo mu tri leta zapora. #video

Do konca mandata bo poplačal manj kot odstotek dolgov

V Leljakovo novo službo se medtem zagotovo poglabljajo njegovi upniki. Kot župan bo namreč prejemal slabih 1.900 evrov plače in večina plače oziroma dve tretjini se bosta stekali v stečajno maso za poplačilo dolgov. Vendar pa bo v njegovem celotnem štiriletnem mandatu tako poplačan manj kot odstotek njegovih dolgov.

A vse to Radenčanov očitno ne moti, so poročali na Planet TV. O tem, ali bo Leljak kot župan pokazal več dobrih ali slabih lastnosti, bodo odločali čez štiri leta.

Novice Poslovnež Roman Leljak v osebnem stečaju, banki dolguje 553 tisoč evrov
Ne spreglejte